Begudes vegetals

La sostenibilitat de les begudes vegetals

Begudes vegetals

Habitatges sostenibles, moda sostenible i ara també gastronomia sostenible. La conscienciació sobre la protecció del medi ambient i del nostre planeta ha traspassat totes les fronteres i la situació actual d’emergència climàtica ha fet saltar les alarmes i que institucions, corporacions i, sobretot la ciutadania, s’han posat les piles per intentar reciclar, consumir menys i evitar la generació de nous residus innecessaris. La indústria alimentària està sent una de les més afectades, els estudis cada vegada ens mostren més dades sobre l’impacte que té la nostra alimentació en el medi ambient. I això ha generat que cada vegada més persones vulguin tenir cura del seu entorn mitjançant la dieta. Una de les grans qüestions és: llet de vaca sí o millor begudes vegetals? Des de RoigSat t’expliquem la sostenibilitat de les begudes vegetals: de civada, soja, ametlles, coco…

Et recordem que hauries de fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

4 claus de la sostenibilitat de les begudes vegetals

Fa pocs anys trobar una beguda vegetal per raons d’al·lèrgia o intolerància era bastant complicat, ara l’oferta és molt gran i diversa. Existeixen infinitat d’opcions, cosa que ha facilitat la vida d’aquells que no poden beure llet de vaca, però també dels que porten una dieta vegana o intenten no consumir productes d’origen animal pel seu impacte en el medi ambient.

Segons dades d’Euromonitor les begudes vegetals ja representen el 12% de les vendes globals de llet. Però, quines són les claus perquè aquestes begudes es puguin considerar sostenibles? Poden denominar-se ecològiques si compleixen els requisits com és la restricció de l’ús d’herbicides o pesticides artificials en el seu conreu (la llet de vaca també pot ser ecològica si s’alimenta les vaques amb pinsos que no procedeixin de cultius modificats genèticament). Però una altra cosa és la sostenibilitat, aquestes són les claus:

  1. Consum d’aigua moderat en la seva elaboració.
  2. No ha implicat la destrucció d’ecosistemes (per exemple la tala d’un bosc per fer un conreu de civada per fer-ne llet d’aquest cereal).
  3. Prohibit l’ús de pesticides.
  4. Nul·la emissió de gasos contaminants (a la fàbrica on s’elaboren les begudes).

Tots els estudis indiquen que l’impacte mediambiental de la producció d’un litre de llet de vaca és major que per a aconseguir, per exemple, un litre de beguda d’arròs.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER