9 consells per fer el teu armari més sostenible
Les temporades tèxtils cada vegada duren menys temps. A l’alta costura es mantenen les tradicionals desfilades de tardor/hivern i primavera/estiu, però al prêt-a-porter fa temps que les marques han anat escurçant-les i pràcticament totes les botigues tenen novetats setmanals. Això, juntament amb l’aparició de l’anomenada fast fashion o moda ràpida, fa que consumim més de pressa i fem servir menys la roba que adquirim. Cosa que ha provocat un gran problema en la gestió de residus de la roba que no s’acaba de vendre o que es retorna i no té sortida al mercat. Què fem amb tots aquests residus tèxtils? Alguns experts ja han alçat la veu i han recomanat que l’economia circular arribi també al sector de la moda. Vols fer el teu armari més sostenible? Des de RoigSat t’expliquem alguns consells per ser ecofriendly també en la teva manera de vestir.
Et recordem que hauries de fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.
Consells per a convertir el teu armari en un indret sostenible
Paral·lelament a la moda del fast fashion ha crescut la indústria de la moda sostenible, però no sempre s’adapta a totes les butxaques i és difícil comprar roba 100% sostenible i orgànica, respectuosa amb el medi ambient i amb la teva pell, això vol dir sense tòxics. A RoigSat, som realistes, i t’expliquem alguns consells senzills per fer més sostenible el teu armari sense deixar-te el sou sencer.
- Reduir els impulsos i comprar estrictament el que es necessita. Sabies que els estudis assenyalen que només fem servir regularment el 20% de la roba que tenim? És hora que facis un pensament i deixis enrere els impulsos consumistes.
- Donar la roba que ja no faràs servir després d’una acurada selecció del teu armari.
- Invertir en un parell o tres de robes més atemporals perquè formin part del que s’anomena fons d’armari: que siguin de qualitat, sostenibles i amb teixits orgànics. D’aquelles que sempre pots combinar amb altres peces de menys qualitat, que no passen de moda.
- Evitar rentar la roba innecessàriament. Un bon truc és airejar-la o rentar únicament la zona que està tacada.
- Substituir el suavitzant per vinagre de neteja o olis essencials, ja que aquest fa malbé les fibres i escurça la vida de la roba.
- Fer servir detergents biodegradables.
- No abocar els jerseis i altres peces de llana que sembli que ja estiguin molt gastades, ho podràs solucionar amb un llevapelusses elèctric, deixarà la roba com nova.
- Evitar la humitat i les arnes dels armaris perquè la teva roba duri més temps. Un truc és airejar l’armari cada setmana i guardar les peces que fas servir menys a dins de bosses de plàstic penjades als penjadors.
- Reparar tota aquella roba que presenti un descosit, li falti un botó, etc. Això sempre abans de rebutjar-la.