Plataforma digital sostenible

Noves plataformes digitals sostenibles  

Plataforma digital sostenible

El món de la sostenibilitat ocupa i preocupa a polítics i empresaris. Als primers per a posar en marxa noves normatives que compleixin amb les demandes de gran part de la societat i d’una realitat mediambiental que demanda polítiques de protecció. Als segons, els empresaris, la sostenibilitat és quelcom que han de dur a terme als seus negocis i projectes per imatge i per pura supervivència. El futur no pot ser un altre que la protecció mediambiental per això ja han començat a crear-se noves plataformes digitals sostenibles.

 

3 noves plataformes digitals sostenibles

 

  1. Ecovamos. Es tracta de la primera comunitat online a Espanya sobre oci i turisme sostenible. Això què significa? Els usuaris i visitants poden trobar plans d’oci i turisme respectuosos amb el medi ambient. El web és molt intuïtiu i permet delimitar les cerques a municipis, ciutats o per tipus d’activitat. Ecovamos ofereix allotjaments respectuosos amb els ecosistemes, activitats verdes i restauració d’àpats ecològics. La plataforma no només informa sobre oci i turisme respectuós amb el medi ambient, també permet compartir les teves experiències i destins turístics conscients si és que no es troben introduïts.
  2. Sustpro. En aquest cas parlem d’una plataforma digital on els usuaris comparteixen informació sostenible de tota mena:
    1. Estalvi energètic a la llar.
    2. Productes de marques sostenibles.
    3. Serveis sostenibles.

Com en el cas d’Ecovamos, Sustpro també permet que els usuaris pugin iniciatives i informació sostenible de forma gratuïta. Parlem d’una plataforma global i internacional, que té la seva versió adaptada a diferents països i llengües.

  1. Upm. Una altra plataforma digital que busca la sostenibilitat a la ciutat, en aquest cas, a Madrid. Es tracta d’una versió espanyola del Climate CoLab de l’Institut de Tecnologia de Massachussets (MIT). L’objectiu és fer les ciutats més sostenibles i intel·ligents tecnològicament parlant, sempre respectant l’entorn i el medi ambient. Una vegada registrat, l’usuari pot crear noves propostes o donar suport a les que ja estan en marxa. Els experts també avaluen la viabilitat dels projectes. Colab.Upm permet que els usuaris puguin compartir cotxe, obtenir punts CO₂ amb avantatges com aconseguir plaça d’aparcament i pautes sobre el consum i nivell de contaminació d’una ruta i les millors alternatives, entre altres.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *