Teletreball-estiu

4 consells per sobreviure al teletreball aquest estiu  

Teletreball-estiu

Els rebrots de la Covid-19 no ens deixen fer una treva ni a l’estiu, per això moltes empreses han decidit mantenir el teletreball en els casos que és possible per responsabilitat i evitar aïllaments i baixes mèdiques. A l’estiu, però, el gran enemic del teletreball és la calor, moltes persones no disposen de climatització a les seves llars com sí que és habitual a les oficines. Des de RoigSat t’expliquem alguns consells per sobreviure al teletreball aquest estiu.

 

Consells per a teletreballar aquest estiu

 

El coronavirus ens ha robat els festivals de música, les festes de poble, els concerts i els viatges a l’estranger però aquest estiu els afortunats que poden seguir treballant des de casa ho podran fer tot i els rebrots. Algunes veus ja reclamen que es deixi de banda el concepte teletreball, perquè al final la feina és feina, es faci des de casa, des de l’oficina o des del carrer. Així i tot, les nostres llars no estan preparades per a tenir un espai d’oficina, per això t’expliquem alguns consells que et poden ajudar a adaptar-te millor a les circumstàncies.

  1. Aprofita les hores de temperatures més suaus. La calor és el principal handicap de treballar des de casa. Moltes llars no tenen aparells de climatització com les oficines i el desenvolupament de la jornada laboral amb altes temperatures pot disminuir el rendiment i afectar la salut dels treballadors. Si l’espai de feina no té aire condicionat, aprofita les primeres hores del dia i les últimes per a treballar (quan fa menys calor), fes servir un ventilador i obre portes i finestres per a crear corrents d’aire. Si pots, fes un cop d’ull als nostres aires condicionats, el millor és sempre disposar d’una instal·lació d’aquest tipus, a RoigSat som especialistes.
  2. Separa el teu espai de feina de la resta de la llar. A les llars més petites això serà molt complicat però una bona manera de delimitar espais és fer servir mobles que puguin fer una mena de separació i establir un punt fix. Es recomana no treballar un dia des del sofà amb el portàtil, al següent a la taula del menjador i un altre dia a l’habitació dels nens. Crea un espai independent i adquireix un escriptori o taula exclusiu per a l’ordinador i la resta de materials que necessites per dur a terme la teva feina. Separant espais aconseguiràs desconnectar una vegada que acabis la teva jornada laboral.
  3. Fes servir roba còmoda. Treballar des de casa permet un encorsetament menor que a l’oficina. Aprofita que estàs a casa per vestir roba fresca i còmoda en època d’estiu. Això t’ajudarà a ser més eficient.
  4. Desconnecta. Un estiu a casa teletreballant pot donar la sensació de confinament voluntari. Si vius en zones on no hi ha hagut rebrots i pots moure’t amb llibertat és molt important per a la teva salut mental i física sortir cada dia encara que no tinguis cap objectiu. Surt a passejar, a practicar una mica d’esport o a respirar aire fresc a algun parc pròxim a casa teva. Fes-ho com una obligació, això t’ajudarà a desconnectar i millorarà el teu rendiment.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *