Brexit-medi-ambient

El Brexit: Un factor de risc pel medi ambient

Brexit-medi-ambient

Alguns mesos després que es materialitzés oficialment el divorci entre la Unió Europea i el Regne Unit, encara són molts els detalls per resoldre. Qüestions pendents per aclarir que s’han fixat en un calendari que s’ha d’anar complint en els pròxims mesos i fins i tot anys. De totes maneres hi ha una altra qüestió de la que poc se’n parla: El Brexit també podria posar en perill algunes espècies d’animals. Tot el fenomen al voltant d’aquesta negociació s’ha centrat en els problemes econòmics que es podrien derivar, altres relacionats amb les fronteres, aspectes burocràtics dels britànics residents a països de la UE… Però el Brexit també afectarà el medi ambient. Per què? T’expliquem com es farà efectiva aquesta predicció.

El Brexit com a factor de risc pel medi ambient

 

Un estudi de l’Institut de Política Ambiental Europeu ha determinat que els animals patiran també, com els humans, les conseqüències de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. La causa directa són les llacunes en qüestions de protecció del medi ambient i és que desapareixeran moltes normatives mediambientals que fins ara depenien de la UE.

L’informe ha estat encarregat per organitzacions com The Wildlife Trusts, The Royal Sociaty for the Protection of Birds i WWF.

 

Quines espècies corren perill amb la materialització del Brexit?

 

Espècies animals com els eriçons, les libèl·lules i les abelles poden ser les que estiguin en un perill més immediat.

  1. No existeix una regulació concreta que no permeti que els espais entre camps amb flora de tota classe siguin treballats, podats o regats amb pesticides. Aquests espais són vitals per insectes i altres animals, ja que compten amb flors, arbres i herbes de les quals s’alimenten o depenen.
  2. Es perden normatives que protegeixen els estancs o sòls amb vegetació que ajuden a controlar la qualitat de l’aire, el terra i l’aigua.

 

Els espais entre camps, aconsegueixen que s’incrementi en un 70% la presència de pol·linitzadors i més del 40% la d’aquelles espècies que controlen les plagues de forma natural.

Les organitzacions mediambientals que han encarregat l’informe demanen que el govern britànic cobreixi les llacunes en matèria de protecció que deixarà la regulació europea.

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *