vacances sostenibles

5 consells per organitzar les teves vacances d’estiu sostenibles

vacances sostenibles

Les aerolínies low cost, les aplicacions com Airbnb i la millora de les comunicacions han fet que la indústria del turisme internacional hagi crescut exponencialment en els darrers anys. Abans de la crisi de la Covid-19 era un fet que cada vegada hi ha més gent que viatja perquè és barat i per això s’ha posat de moda. Aquest fenomen ha comportat, però, alguns efectes molt negatius per al Planeta i el seu equilibri mediambiental. Si vols organitzar les teves vacances d’estiu sostenibles, et donem algunes idees i fórmules per aconseguir veure món sense posar-lo en perill, si és que les restriccions sanitàries t’ho permeten.

Consells per a l’organització d’unes vacances d’estiu sostenibles

 

Aturar el canvi climàtic és difícil des d’una visió individualista. Les grans corporacions i governs són els que tenen la paella pel mànec. Mentrestant, nosaltres, els ciutadans, podem aportar el nostre granet de sorra per evitar continuar alimentant el monstre de la contaminació. Una de les coses que podem fer al marge de reciclar o evitar l’ús de materials plàstics és viatjar de forma més sostenible. Per què és necessari?

  1. El nombre d’avions, creuers, trens i cotxes circulant s’ha incrementat i això significa també un augment de les emissions de Co2 a l’atmosfera.
  2. Massificació dels punts d’interès turístic i problemàtiques que comporta (generació de residus…).
  3. Desprotecció dels monuments arquitectònics i paisatgístics d’interès.
  4. Encariment del preu de l’habitatge a ciutats turístiques per la irrupció dels lloguers vacacionals

Planificar unes vacances sostenibles no és gens fàcil. De vegades les restriccions de la pròpia administració fa que sigui difícil, fins i tot la falta d’oferta clàssica d’hotels, ja que en alguns casos l’oferta alegal s’ha menjat la seva quota de mercat perquè han abaixat tant els preus que els ha estat impossible competir en igualtat de condicions.  Apunta aquestes idees que t’ajudaran a crear el teu pla vacacional sostenible:

  1. Escull una destinació sostenible: Un lloc que tingui cura del medi ambient, fomenti l’economia local i protegeixi els valors culturals propis. L’organització Internacional Green Destinations ha creat un llistat amb les destinacions més sostenibles del planeta.
  2. Evita els desplaçaments en avió sempre que sigui possible. Les rutes en tren i vehicles són menys contaminants. I descarta totalment fer un creuer, ja que són totalment contaminants.
  3. L’allotjament que sigui oficial i que compleixi amb la normativa vigent quant a sostenibilitat. Les aplicacions per aconseguir allotjament ràpid i barat estan de moda, aposta per l’allotjament clàssic i evita els intermediaris que es beneficien de la situació. En certs llocs també pots allotjar-te a habitatges locals sempre que el pagament sigui en mà i que cap intermediari es beneficiï.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *