Mal-d'esquena-teletreball

4 trucs per evitar el mal d’esquena si treballes des de casa

Mal-d'esquena-teletreball

La pandèmia mundial de coronavirus ha accelerat la reconversió de molts sectors laborals per adaptar-se al teletreball. Els confinaments totals i perimetrals i les recomanacions de restar a casa per evitar la propagació del virus reduint al màxim el nombre de contactes, ha fet que més persones que mai treballin des de casa. Tot i que en la pràctica el desenvolupament de la feina és semblant a com es feia a les oficines, el fet d’estar en un entorn molt més flexible pot provocar que descurem la nostra postura davant de l’ordinador i adoptem practiques gens recomanables. Apunta els nostres trucs per evitar el mal d’esquena si treballes des de casa.

Trucs per evitar el mal d’esquena durant el teletreball

Treballar al sofà amb el portàtil sobre les cames, els peus sobre la taula de fer feina, estirats al llit amb la Tablet o portàtil davant… Això d’estar-se a casa pot provocar que treballem d’unes formes més informals, però que poden perjudicar la nostra musculatura i principalment les cervicals. Apunta aquests consells per evitar molèsties: 

  1. Seu a una cadira. Lluny de les mirades indiscretes de l’oficina, és habitual que s’adoptin altres maneres de fer feina, però encara que estiguis a casa hauries de teletreballar sobre una taula assegut a una cadira. Oblida la feina al sofà o llit.
  2. Esquena recta. Intenta seure amb l’esquena sobre el respaldo, sense encreuar les cames i amb els peus sobre el terra. Així evitaràs corbar l’esquena i fer malbé les cervicals. Si la teva cadira no et permet aquesta postura, fes servir coixins perquè no quedi espai entre les lumbars i la cadira. Regula l’alçada de la cadira perquè els peus arribin a terra.
  3. Aixeca’t cada hora. D’aquesta manera estiraràs les cames i trauràs la vista de la pantalla per descansar els ulls.
  4. Fes servir un faristol per llegir documents. Difícilment disposaràs d’aquest material a casa, així que serviran altres alternatives com una pila de llibres, una Caixa, la superfície de l’impressora… D’aquesta manera podràs llegar de manera recta sense haver d’abaixar el cap fent patir els cervicals.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *