Higienitzar-la-roba

Higienitzar la roba: Una nova tasca a les llars postcovid  

Higienitzar-la-roba

 

En una societat on els productes de neteja i higiene personal porten fragància, ens dutxem cada dia i parem especial atenció a les males olors, la desinfecció havia quedat amagada darrere els perfums. Amb la pandèmia mundial de Covid-19 s’ha posat en valor aspectes quotidians que havien perdut una mica de la seva importància cabdal en una bona neteja com és el rentat de mans assidu i la desinfecció de sabates i roba després d’estar exposats a espais tancats i el carrer. El coronavirus ha fet que a les llars es tingui molt en compte una tasca que abans no tenia tanta importància com és higienitzar la roba. T’expliquem alguns tips per fer-ho correctament

Consells per higienitzar la roba correctament

Quan parlem d’higienitzar no ens referim a netejar la roba, sigui a mà o a una rentadora, parlem de desinfectar-la i deslliurar-la de virus, bacteris i microbis. Et poses els pantalons més de 3 vegades abans de rentar-los, i les jaquetes i abrics? Cada quant neteges les soles de les sabates? Aireges els abrics? Prenc nota dels consells de RoigSat:

  1. Rentar la roba a 60 graus, la temperatura a la qual es destrueixen els microbis, virus i bacteris. Les peces delicades que podrien fer-se malbé a temperatures tan altes es poden rentar amb aigua freda però amb programes llargs i havent-les desinfectat prèviament amb clorur d’amoni.
  2. Eliminar restes de brutícia del tambor de la rentadora després de cada programa.
  3. Rentar la roba després de cada ús (els pantalons, si no s’ha fet esport, poden esperar a la tercera vegada que els fas servir).
  4. Ventilar els abrics i jaquetes durant 15 minuts cada dia.
  5. Repassar la sola de les sabates cada vegada que tornem del carrer i airejar-los.
  6. Planxar la roba. És un altre mètode que farà que la higienització de la teva roba sigui més completa. També aconseguiràs eliminar les males olors que moltes vegades es queden adherides a la roba, fins i tot després de rentar-la a 60 graus.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *