Ordre-llar

L’ordre de la teva llar afecta la teva salut

Ordre-llar

 

Ordre i harmonia són dos conceptes que units ens poden sonar a antics i passats de moda, però en realitat l’ordre a una llar té conseqüències positives per a la salut de les famílies que hi conviuen. Enguany amb l’arribada de la pandèmia mundial de Covid-19 i els confinaments, totals i territorials, hem passat més hores a casa que mai. Això ens ha fet veure la importància i el paper destacat que juga l’ordre per sentir-se a gust a la llar. Des de RoigSat t’expliquem de quina manera l’ordre pot fer més o menys harmònica la teva casa.

Per què l’ordre de la teva llar afecta la teva salut?

L’estat d’ànim està relacionat indirectament amb el sistema immunitari, quan segreguem les denominades hormones “de la felicitat” els nivells d’immunitat estan més forts i sentir-se bé a casa, produeix felicitat. Sentir-se a gust també implica ordre, mobles i decoració del nostre gust.

Els experts recomanen mobles lleugers i fàcils de retirar per poder fer neteja a fons i la decoració justa per facilitar treure la pols i no acumular i dificultar la neteja. En realitat el més recomanable és mantenir tots aquells objectes útils i que ens agrada tenir a la vista, menys és més que diuen. Apunta aquests consells per evitar que l’ordre (o el desordre) de la teva llar afecti la teva salut:

  1. Ordre diari. El dia a dia ens menja i de vegades deixem les tasques de la llar pel cap de setmana, quan fem neteja general. El més recomanable és dedicar un mínim de 20 minuts diaris a recollir la casa, ordenar els espais (cuina, menjador i habitacions). Aconseguiràs major harmonia.
  2. Ventilació adequada. Així evitaràs l’acumulació de partícules en suspensió i àcaras de la pols. També es renova l’aire i es dilueixen possibles virus i bacteris. Recorda no mantenir les finestres obertes més de 20 minuts per evitar inundar la teva llar de la contaminació de l’exterior (si vius a una ciutat).
  3. Aparells d’oxigenació de l’aire. Amb la Covid-19 s’han posat de moda i són molt rentables, aconsegueixen purificar els ambients tancats millorant la qualitat de l’aire que es respira i per tant també beneficiant la nostra salut.
  4. Il·luminació natural. Està demostrat que els nivells de Vitamina D (l’aporten els raigs solars majoritàriament) beneficien el sistema immunitari. Intentar aprofitar els racons de la llar on entri llum natural.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *