Reformes-covid19

4 coses que ha canviat la Covid-19 en la reforma de la llar i les noves construccions  

Reformes-covid19

Ja no hi ha cap dubte que la crisi de la Covid-19 ha arribat per canviar les nostres vides, la de tots. Ens hàgim vist afectats o no pel coronavirus de forma directa, el que és cert és que ha trencat tots els esquemes. Fa mesos que vivim en la incertesa, hem deixat de fer plans a mig i llarg termini i ens estem dedicant a viure el dia a dia, intentant gaudir al màxim, cada vegada més acostumats a “la nova normalitat”. Una de les coses que s’han notat després del confinament de març i del semiconfinament actual és que hem tret profit dels espais amplis i exteriors i això s’està notant en la reforma de la llar i les noves construccions.

El confinament ha canviat els plans de reforma i noves construccions

Gairebé 2 mesos de confinament total i unes quantes setmanes més de sortides horàries han fet que enguany hàgim passat més temps a casa que mai. Segurament els que tenen jardí i terrasses o viuen en pisos grans no ho han notat tant com els que resideixen en petits apartaments, en molts casos sense balcó i amb les finestres com a única connexió amb l’exterior. Aquest fet ha canviat molts plans de reformes a la llar i també els projectes de construcció de nous habitatges. De fet, les reformes durant l’estiu es van duplicar respecte als altres anys segons dades de la companyia Aquí tu reforma.

  1. Recondicionament d’espais exteriors. Balcons, terrasses i jardins són el nou espai estrella de les llars. Si fins ara es feien servir en molts casos com a trasters o com el lloc d’ubicació per estendre la roba, ara han adquirit l’ús que sempre hauríem d’haver tingut. La vida als balcons ha tornat i molts han fet obres per ampliar l’espai o condicionar-lo per poder gaudir, ni que sigui d’un trosset d’espai a l’aire lliure.
  2. Cuines obertes. Al nostre país no hi ha tanta tradició com als Estats Units, ens agrada tenir una cuina independent, sobretot per evitar que les olors de cuinar arribin a la resta de la llar i s’insereixin en els teixits. El cas és que la majoria dels pisos són molt petits i aquesta és una bona idea per obrir l’espai. D’aquesta manera es guanyen metres quadrats al menjador i al saló.
  3. Millors sistemes de ventilació. Està provat que els aerosols és una de les vies principals de contagi del coronavirus, així que tenir una ventilació adequada és molt important. Els sistemes per ventilar han adquirit rellevància a les reformes i han deixat d’estar en darrer lloc.
  4. Més finestres. Estar tancats a casa suposa un deteriorament cognitiu, muscular (si no es practica esport) i també pot suposar una caiguda dels nivells de Vitamina D, molt importants pel sistema immunològic i que s’aconsegueixen amb els raigs del sol. Per això s’estan obrint balcons que s’havien tancat i ampliant les finestres per aconseguir el màxim de llum natural a la nostra llar.

 

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *