Agricultura-aèria

Què és l’agricultura aèria?

Agricultura-aèria

La societat és cada vegada més conscient de l’impacte que té la seva alimentació en el medi ambient. Molts ja han començat a plantejar-se la reducció del consum de carn una proposta que aquest estiu va envoltar l’executiu de Pedro Sánchez en una polèmica en posar-se de manifest les discrepàncies que existeixen sobre aquesta qüestió al si del govern central. Però al marge de la indústria càrnia, el conreu de fruites i vegetals en el marc d’una agricultura extensiva, també provoca desertització i pèrdua de zones naturals per crear camps de conreu que també posen en perill els ecosistemes. En aquest darrer cas, alguns experts ja apunten a una possible solució pràctica i ecològica: L’agricultura aèria o granges verticals. Des de RoigSat t’expliquem en què consisteixen aquests espais i recorda que també pots contribuir a aturar el canvi climàtic canviant algunes de les teves rutines de consum a la teva llar i tenir molt en compte com es gasta l’energia a casa teva. Els nostres tècnics s’encarreguen de fer un manteniment acurat de la teva caldera o aire condicionat per evitar al malbaratament i ser respectuosos amb les emissions.

Les característiques de l’agricultura aèria o granges verticals

Està clar que continuar consumint fruites i verdures que es produeixen a gran escala no és sostenible, així que els avenços tecnològics han ideat iniciatives com les granges verticals. Quines són les problemàtiques de la producció agrícula actual? Cada aliment ha de seguir aquestes passes:

  1. Cultiu extensiu.
  2. Empaquetatge.
  3. Transport i conservació.
  4. Desenpaquetatge al punt de venda (De vegades nou embolcallat amb una selecció en safates de porexpan o envasos amb la fruita i la verdura ja tallades).

Les granges verticals es podrien cultivar a la façana o parets del mateix edifici d’un supermercat. Un espai vertical on poder plantar diferents categories de verdures i fruites. Entre els beneficis que aportaria destaquen:

  1. Producte fresc. El consumidor o consumidora podria tastar el producte poques hores després de la seva recol·lecció.
  2. S’eviten les emissions del transport i les despeses del manteniment.
  3. S’eliminen els embolcalls innecessaris.
  4. S’abarateixen els costos.
  5. Es redueix i optimitza l’espai.

Els espais urbans concentren més de la meitat de la població mundial i contribueixen al 70% de les emissions d’energia globals. Les granges verticals permetrien alimentar ecològicament a les poblacions urbanes i milloraria la vida a les ciutats.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER