Consells per crear el teu propi hort urbà i ecològic  

Hort urbà

Els horts urbans i ecològics s’han convertit en una opció molt popular entre tots aquells que gaudeixen d’un espai, encara que sigui petit, a l’aire lliure. Fa alguns anys era poc habitual trobar a persones que cultivessin les seves pròpies hortalisses si residien a una ciutat i a un espai completament urbà, però ara s’ha convertit en una opció més. Et deixem alguns consells per crear el millor hort urbà i ecològic possible.

 

Per on començo a crear el meu hort urbà i ecològic?

 

Si vols tenir una guia de les passes que has de fer per crear el teu propi hort, en aquest article t’ho expliquem tot. I una vegada ja tinguis en marxa aquest raconet on plantar herbes aromàtiques, hortalisses i fruites, has de seguir una sèrie de consells perquè la collita sigui tot un èxit.

 

  1. La llum. Haurem de cercar un espai on el nostre hort gaudeixi de com a mínim 4 hores de sol (no fa falta que sigui directe).
  2. Aigua. La quantitat justa és molt important perquè ni es sequi ni s’afogui. El que més agraeixen les plantes és que les ruixis amb una pluja fina d’aigua. Si saps que estaràs fora de casa durant molt de temps pots instal·lar un petit sistema de reg per degoteig, pots crear un senzill amb una ampolla d’aigua.
  3. Les llavors. Si vols comptar amb un hort urbà i ecològic de qualitat és important que escullis llavors de certificació de producció ecològica, més natural i de qualitat.
  4. El substrat. Els experts recomanen els que estan enriquits amb humus de cuc.

 

L’espai no ha de ser un problema

 

Cada vegada més edificis de nova construcció estan fets sota els principis d’eficiència i inclouen terrats preparats per instal·lar plaques solars i també conrear petits horts urbans. També és cert que aprofitar els espais oberts està de moda i són molts els que volen gaudir de terrasses i dedicar alguns raconets a conrear enciam, maduixes o tomàquets. Però no tots els habitatges de les ciutats tenen balcó, tot i això l’espai ja no és una excusa per crear el nostre propi hort urbà i ecològic, és possible aconseguir els mini kits de cultiu a qualsevol botiga especialitzada per poder plantar herbes aromàtiques, per exemple, al repeu de la finestra de la cuina.

 

Els beneficis que proporciona un hort urbà

 

A banda de les herbes, fruites i verdures que aconseguim i que ja no haurem que comprar, un hort urbà estimula la teva creativitat, pot convertir-se en un hobby, és decoratiu i et farà menjar més sa.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *