Com calcular quan costa l’aire condicionat

Cost aire condicionat

 

La primavera s’aproxima i és el moment indicat per a començar a mirar preus d’aire condicionat si és que volem canviar el nostre aparell o instal·lar-ne un per primera vegada. Un dels dubtes principals tenen a veure amb la despesa que pot implicar l’ús d’un nou electrodomèstic a casa, t’expliquem com calcular quan costa l’aire condicionat i et donem alguns consells per estalviar en la factura de la llum.

 

Les variables del consum d’aire condicionat

 

És evident que fer servir l’aire condicionat suposarà un increment en la nostra factura energètica en comparació amb l’ús, per exemple, d’un ventilador, que és un electrodomèstic més petit, senzill i amb una despesa d’energia molt menor. Així i tot, actualment els aparells elèctrics compten amb etiquetes d’eficiència energètica i la majoria dels nous electrodomèstics que es venen al mercat ja compten amb nivells d’eficiència molt baixos (la despesa elèctrica té un nivell baix).

 

  1. Les etiquetes d’eficiència energética: Aquesta és una primera variable per a calcular el cost de l’aire condicionat, un aparell antic gastarà molt més que un nou. Les etiquetes van des de la qualificació A i B, que són les millors i tenen un consum d’entre menys d’un 55 i un 75% de la despesa mitjana; fins a la G, amb un consum d’energia superior al 120%.
  2. Tecnologia inverter: Els aparells més nous ja inclouen aquesta tecnologia que permet mantenir una temperatura de confort de manera estable, ja que s’eliminen els cicles d’encendre i apagar l’aire condicionat.
  3. Consciència de la despesa: Una altra variable important té a veure amb la responsabilitat personal, existeixen tot un seguit de trucs i recomanacions per evitar despeses innecessàries:

– Mantenir una temperatura constant de 21 graus, per evitar refredar de cop l’habitació i que hàgim d’apagar l’aparell per després tornar-lo a encendre al cap de poc temps perquè ja sentim calor de nou. Aquest encendre i apagar dispara el consum, també tenir graus per sota dels 21 graus.

– Tancar portes i finestres de l’habitació on estigui l’aire condicionat perquè es mantingui la temperatura i l’aparell no hagi de treballar el doble.

 

Com calcular el consum d’aire condicionat

 

El consum mitjà d’un aparell d’aire condicionat és d’uns 2 quilowatts l’hora. A partir d’aquí haurem de fer un càlcul aproximat del nombre d’hores que està engegat durant el mes. Menys hores els dies laborables i potser unes poquetes més el cap de setmana. Una vegada sabem aproximadament el temps que mantenim encès l’aire, només haurem de multiplicar aquesta xifra pels 2.000 quilowatts i tindrem el total de kW que consumin en un mes. Una xifra que també haurem de multiplicar pel preu unitari de cada quilowatt.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *