Producció-càrnia

L’impacte de la producció càrnia en el medi ambient  

Producció-càrnia

El veganisme ha guanyat posicions en els darrers anys i cada vegada més nutricionistes defensen les bondats d’aquesta dieta. Al mateix temps, els seus detractors són també cada vegada més nombrosos, fins i tot dins de la mateixa comunitat científica, cosa que fa dubtar a milers de persones que voldrien apostar per aquesta dieta per una qüestió moral. Perquè ser vegà és una forma de vida: No consumir cap aliment d’origen animal ni tampoc vestir roba o aplicar-se cosmètics amb ingredients o testats en animals. Al marge dels vegans que poden sentir repulsió envers la carn i dels que defensen els drets dels animals, cada vegada hi ha més persones que escullen aquesta opció com a forma activa de lluita contra el canvi climàtic. La indústria mundial de producció de carn influeix en el medi ambient, t’expliquem quin és l’impacte de la producció càrnia i quines altres opcions existeixen, al marge del veganisme.

Com influeix la producció càrnia en el medi ambient

 

La indústria mundial que produeix carn de forma massiva està afectant negativament els ecosistemes i, per tant, està contribuint al canvi climàtic. De quina manera es produeix aquest impacte?

 

  1. La producció d’animals per al seu consum humà provoca una major emissió de gasos d’efecte hivernacle. La ramaderia és la responsable del 14,5% de les emissions globals.
  2. Els empresaris ramaders que crien animals per al consum humà fan servir fertilitzants artificials perjudicials per al sòl.
  3. El consum de productes animals representa més d’una quarta part de la petjada hídrica a tot el món. Des de l’Organització de les Nacions Unides calculen que es necessiten 7.000 litres d’aigua per a produir un bistec de vedella.
  4. La indústria càrnia és la que consumeix més aigua però a la vegada també és la responsable de la contaminació dels aqüífers mitjançant els excrements dels animals que contenen nitrats en fertilitzants sintètics.
  5. El creixement d’aquesta indústria ha implicat en els darrers anys una major desforestació, fent servir més proporció de terra per a produir pinsos.
  6. El consum excessiu de farratge fomenta la degradació de la vegetació i el deteriorament de la fertilitat del sòl.

Totes aquestes raons han portat a molts activistes a defensar un consum més responsable de la carn i això implica reduir la freqüència amb la qual es consumeix i apostar per la carn de pastura (ramaderia tradicional sense producció en masses).

Una altra opció és apostar pel veganisme i abandonar totalment el consum de productes d’origen animal, no només carn, també ous i mel, entre altres.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *