Ecologia-mental

5 beneficis de l’ecologia mental a la teva salut  

Ecologia-mental

En els darrers anys la salut mental ha aconseguit l’atenció que mereix, i cada vegada són més els professionals i també les persones que són conscients que s’ha de tenir cura de la salut física i també psíquica. Una de les problemàtiques més habituals i que dificulten que moltes persones gaudeixin d’una salut mental òptima són els pensaments tòxics, precisament l’ecologia mental es basa en l’eliminació d’aquests pensaments per aconseguir un estat de felicitat real. Descobreix els 5 beneficis de l’ecologia mental a la teva salut

Què és l’ecologia mental?

 

Els experts assenyalen que l’ecologia mental és una forma de vida, una filosofia, que cerca l’èxit i la felicitat de l’individu i l’entorn que l’envolta. Per poder arribar a aquest estat de “nirvana”, igual que en el cas del budisme, és necessari desfer-se d’algunes coses, en aquest cas el procés implica una higienització mental per alliberar-se de pensaments i comportaments tòxics.

El més important és que els individus siguin responsables de com els afecta i de com interactuen amb les accions que reben del seu entorn, els comentaris dels altres o les coses que ens succeeixen a la vida siguin personals o laborals. Aquí està la clau i per això existeix una frase popular que diu: La gent fa coses i tu decideixes si t’afecten o no.

 

Els 5 beneficis d’aquesta classe d’ecologia psicològica

 

  1. Reducció de l’estrès.
  2. Control dels pensaments
  3. Millor descans
  4. La motivació creix.
  5. Millora de les relacions socials.

La feina més important per a poder practicar l’ecologia mental té a veure amb la detecció de les actituds, pensaments i hàbits negatius. Una vegada localitzats és important desfer-se d’aquest, una part complicada que requereix temps i entrenament. El pas final és substituir aquests pensaments negatius per altres positius.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *