Día mundial de la nieve

Dia Mundial de la Neu

Día mundial de la nieve

El 19 de gener, des de l’any 2007, se celebra el Dia Mundial de la Neu. Aquest dia és una iniciativa de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) amb l’objectiu de promoure les diferents activitats que es desenvolupen a la neu, sobretot entre els nens i els més joves; fer que les persones gaudeixin de l’esquí i de tots aquells esports i activitats que es realitzen a les muntanyes nevades a l’hivern.

Què es fa el Dia Mundial de la Neu?

És un dia en què participen pràcticament totes les estacions d’esquí del món promovent diferents activitats per a nens i adults. Es fan activitats co concursos de ninots de neu pels més petits o sortits nocturnes amb torxes per a tota la família. A més a més, en moltes ocasions aquest dia es fa coincidir amb competicions o exhibicions d’esquí o altres esports que es practiquen en la neu com, per exemple, el mushing (trineus tirats per gossos).

L’any passat es va celebrar el Dia de la Neu a més de 40 països diferents de tot el món.

Aquest any moltes estacions catalanes com, per exemple, Vaquèira Beret, Espot, Port Ainé o Vallter 2000 han programat activitats per al Dia Mundial de la Neu però ho han fet el cap de setmana abans.

Precaucions a prendre a la neu

Tenint en compte que la neu, i, per tant, els esports que es realitzen en aquesta, són molt instructius i plaents, però, alhora, comporten un risc, sobretot per la naturalesa relliscosa de la neu, és convenient prendre certes mesures que a continuació enumerarem. En aquest cas les centrarem, sobretot, en l’esquí.

  • Tenir un equip apte per esquiar. Tant pel que fa referència a indumentària tèxtil com a botes, pals i esquís. En cas de no tenir material, aquest es pot llogar a totes les pistes.
  • Ulleres de sol o de tempesta adequades. Portar unes ulleres adients per a neu és essencial perquè, en cas contrari, podríem sofrir danys importants en els ull com, per exemple, cremar-nos la retina.
  • Anar en grup. Anar acompanyat és una altre dels consells que no hem de desatendre ja que ens podem caure, perdre’ns o, en el pitjor dels casos, ser víctimes de, per exemple, un devessall.
  • Seguir les normes. És indispensable seguir les normes de les pistes d’esquí i de qualsevol pista de muntanya que transitem per evitar accidents que poden arribar a ser molt greus.
  • Realitzar estiraments abans de començar a esquiar o realitzar qualsevol altre esport que requereixi d’un esforç intens. Tenir en compte això és molt bàsic per evitar lesions.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *