turisme sostenible

Consells per a un turisme sostenible

turisme sostenible

Turisme verd, turisme ètic, turisme responsable són alguns dels noms amb els quals es coneix el turisme respectuós amb el medi ambient i el context. En aquest article veurem en què consisteix i donarem una sèrie de consells per a un turisme sostenible.

Per aconseguir un turisme sostenible el primer que hem de preguntar-nos quan contractem les vacances és l’impacte d’aquestes en la comunitat global, en el medi ambient i com incidirà en una problemàtica tan gran com és l’escalfament global.

El turisme sostenible està pujant cada cop més, de fet són diversos els termes que s’han encunyat per referir-se a aquest: turisme responsable, ecoturisme, turisme ètic i turisme verd. Tots ells posen l’accent en una part concreta de la sostenibilitat. Un, a mode d’exemple, posa més èmfasi en l’ecologia i la preservació del planeta mentre que un altre en aspectes ètics com, per exemple, la no precarietat dels treballadors.

Consells per a un turisme sostenible

Tria un tour operador ètic

Si no vols que tots els diners gastats a organitzar el teu viatge vagi exclusivament als agents de viatges i no reporti cap benefici a la comunitat local, llavors has de recórrer a els tour operadors ètics. Molts operadors turístics et muntaran itineraris de viatge absolutament personalitzats i s’asseguraran que gran part dels beneficis s’usin per recolzar al desenvolupament local.

Consumeix localment

Intenta comprar els teus records del viatge en botigues locals i establiments d’artesania obviant les grans tendes en les quals venen imants i samarretes. I intenta fer el mateix quan surtis a menjar fora: intenta trobar algun lloc local típic. D’aquesta manera també provaràs la cuina més autèntica.

Fes un ús correcte del transport públic

Sempre hem d’informar-nos bé de les opcions de transport públic que tenim al nostre abast. Els hotels són un bon lloc perquè ens informin de les diferents opcions disponibles i el seu preu. A partir d’aquí podem començar a gaudir del transport de forma econòmica i respectuosa amb el medi ambient. A més, ja que estem de turisme és una bona ocasió per gaudir de llargs passejos.

Lloga una bicicleta

Com hem deixat intuir a l’anterior apartat, moltes vegades la millor manera de descobrir un nou lloc és caminant o amb bicicleta. Les dues opcions ens permeten gaudir al nostre ritme de les visites i explorar tot allò que desitgem podent-nos parar on desitgem amb relativa facilitat. I a més pot ser un bon aliat per no tornar de les vacances amb uns quants quilos de més.

Informa’t sobre la teva destinació

Fer una mica de recerca prèvia sobre la situació política, social i econòmica del país que anem a visitar és important per prendre decisions sobre els llocs en els quals ens volem allotjar, llocs que volem vitar, etc. D’aquesta manera obtindrem informació sobre els costums locals i la seva actitud enfront dels turistes abans d’emprendre el viatge.

No agafis res de la natura

Ens pot semblar temptador endur-nos de record una petxina o un trosset de coral com a suvenir, però aquesta no és, en absolut, una actitud de turisme sostenible i responsable. A més, també hem d’evitar comprar productes fruit de la caça il·legal, l’explotació infantil, etc.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *