enfriar-la-casa-en-verano

Insòlits trucs per refredar la casa a l’estiu

enfriar-la-casa-en-verano

Siguem realistes. Fa calor i d’ara endavant només ens esperen les altes temperatures. Si bé és temptador encendre l’aire condicionat o posar-se davant del ventilador, aquests no són els únics trucs per mantenir-te fresc. La veritat és que hi ha un munt de maneres d’allunyar la calor de casa sense la necessitat d’augmentar la teva factura elèctrica. Cal tenir en compte que l’aire condicionat pot significar fins a un 70% del consum energètic d’un pis en els mesos més càlids. Aquí et mostrem uns trucs per refredar la casa a l’estiu.

Refredar la casa a l’estiu sense aire condicionat

Ressitua els mobles

La sensació d’amplitud també ens ofereix sensació de frescor. Però no és solament una sensació, sinó que com menys mobles, l’espai serà major i per tant l’aire circularà millor, fent que la sensació de frescor sigui màxima.

Has de retirar les catifes, apartar els sofàs de les finestres, així com evitar col·locar el llit sota la finestra o en una paret que rebi la llum del sol durant el dia, ja que es calenta en excés i el descans serà menys plaent.

Més plantes a casa

És un fet més que comprovat que les plantes ajuden a refrescar l’ambient tant a l’interior com en l’exterior. Decanta’t per aquelles de fulles verdes i de gran grandària, perquè són les millors per absorbir els rajos del sol. A més, quan les reguis al matí notaràs com baixa la temperatura, en evaporar-se l’aigua.

Torna al blanc

L’estiu és una bona època per pintar les parets. El blanc mai passarà de moda i és el color més barat, a més és el més efectiu per combatre la calor i refrescar la casa. Els rajos del sol es reflecteixen en el blanc, fent que la calor no es quedi a la casa. Canvia també els llençols, cobertors, fundes per a butaques i sofàs, cortines… En tant que sigui possible, el blanc i els colors clars i suaus han d’omplir el pis durant l’estiu.

Aire condicionat casolà

Sabies que és possible crear un sistema d’aire condicionat amb un bol de metall, gel, sal i un ventilador? La sal fa que l’aigua gelada estigui per sota del punt de congelació, i bastarà amb què el ventilador bufi sobre el bol ple de gel per baixar la temperatura de l’habitació.

A més, també funcionen els tradicionals i coneguts mètodes de crear corrents d’aire naturals, si l’habitatge dóna a dos carrers o a un pati interior i al carrer.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *