pugar-radiadores

Per què és necessari purgar els radiadors?

pugar-radiadores

Purgar els radiadors és una tasca molt senzilla que ajudarà al fet que el sistema de calefacció de la teva casa funcioni de forma més eficient. És necessari realitzar-ho en tots els radiadors de la casa amb l’objectiu d’extreure l’aire que s’acumula a l’interior d’aquests aparells quan no estan en funcionament.

Quan purgar els radiadors?

És recomanable fer-ho almenys una vegada a l’any, quan anem a encendre la calefacció per primera vegada després de l’estiu. Podem notar que els radiadors no funcionen bé quan es queden freds per la part de dalt i solament s’escalfa la part inferior o quan s’escolta un soroll similar al degoteig cada vegada que el sistema s’engega. Fins i tot pot donar-se el cas que es quedin totalment freds encara que hàgim encès la calefacció. Això ocorre perquè l’aire atrapat a l’interior no deixa fluir amb normalitat l’aigua calenta que, en condicions normals, s’encarrega d’escalfar els radiadors.

Què succeeix si no purgo els radiadors?

Si decideixes no realitzar el purgat anual dels radiadors, el sistema de calefacció de la teva casa no funcionarà correctament. Els radiadors no irradiaran la calor que pertoca segons la seva potència i la caldera estarà treballant a major potència per mantenir la temperatura que hagis marcat en el termòstat. D’aquesta manera, la casa s’escalfarà més lentament, consumirà més energia i, per tant, augmentaran les teves factures.

Com es purguen els radiadors?

És una tasca bastant fàcil. Els radiadors tenen un purgador en un dels seus extrems superiors que poden ser automàtics o manuals.

En el cas que tinguis purgadors manuals necessitaràs un tornavís, una clau anglesa o una clau de radiador (depenent del model de radiador que tinguis) i un recipient per recollir l’aigua que sortirà. Utilitza el tornavís per obrir-los, col·loca’l en l’esquerda del centre del purgador i gira’l a poc a poc. No t’oblidis de col·locar un recipient perquè no es vessi l’aigua que cau una vegada que hagi sortit tot l’aire.

Amb els purgadors automàtics és fins i tot més senzill, ja que no hem d’estar pendents del purgat. L’expulsió de l’aire sobrant es realitza de manera automàtica. Malgrat això, tampoc hem de oblidar-nos perquè de vegades els radiadors poden tenir un altre tipus de problemes que haurà de resoldre un especialista.

És molt útil que coneguem el procés de purgat, ja que ens ajudarà a millorar el funcionament de la calefacció. No obstant això, a vegades succeeix que encara després del purgat, els radiadors continuen freds. En aquests casos l’òptim és cridar a un professional, ja que pot ser necessària una purga de tot el sistema de calefacció i es tracta d’un treball més complicat de realitzar. Si et passa això, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *