avion-energia-solar

4 invents amb energia solar que canviaran el món

avion-energia-solar

Quan pensem en energia solar, probablement tots ens imaginem aquests panells solars damunt de les teulades de les cases que ens permeten tenir electricitat. No obstant això, existeixen multitud d’aparells que funcionen amb energia solar. Hi ha avions solars que poden arribar a canviar el món de l’aviació, carreteres solars, i altres menys sorprenents com a càmeres de fotos solars o cadires de rodes propulsades amb energia solar.

Aquests invents funcionen amb energia i poden canviar el món tal com ho coneixem

Avions

El programa Solar Impulse és un projecte experimental d’avió de llarg abast. El passat 26 de juliol de 2016, el Solar Impulsi II, el segon avió creat per al projecte, va completar amb èxit un viatge al voltant del món: va cobrir una distància de 40 000 quilòmetres en una mica més de 500 hores i 17 etapes.

L’avió, d’un sol seient, està totalment alimentat i impulsat per energia solar fotovoltaica i pot funcionar tant de dia com de nit. Durant el dia vola propulsat per les cèl·lules solars que cobreixen les seves ales. Al mateix temps carrega les bateries que li permeten mantenir-se en l’aire durant la nit, la qual cosa li dóna una autonomia gairebé il·limitada.

Parades d’autobús

Les parades d’autobús d’alguna ciutat, entre elles Londres, ja són solars. Es tracta de mòduls informatius col·locats a les parades dels autobusos. Aquests tenen pantalles de tinta electrònica que mostren horaris, mapes i informació dels viatges en temps real. Cadascun dels mòduls està equipat amb un parell de panells solars, que proveeixen d’energia a les pantalles.

Carreteres

La idea que les carreteres estiguessin recobertes amb panells solars ha existit des de fa temps, però ara s’ha fet realitat. Els Països Baixos van instal·lar un carril bici solar en 2015, mentre que França té planejat instal·lar panells solars per cobrir 1000 quilòmetres de les seves carreteres.

Centres mèdics mòbils

Les infeccions contretes durant els procediments quirúrgics és un gran problema als països amb escasset de recursos econòmics. Per això, s’ha desenvolupat un centre mèdic mòbil que usa energia solar per dur a terme les tasques d’esterilització dels equips mèdics. L’esperança és crear un sistema que ajudarà a obtenir millors resultats mèdics.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *