Consells per estalviar en calefacció a l’hivern

ahorro-en-calefaccion

Amb el fred arriben, també, els esglais amb les factures energètiques. La calefacció i l’aigua calenta acostumen a representar més de la meitat de l’import de la factura de subministraments. És per aquest motiu, i, també, per una qüestió d’eficiència energètica i ecologia, que hem de prendre mesures per estalviar en calefacció a l’hivern.

Com estalviar en calefacció i aigua calenta a l’hivern

Il·luminació natural

El sol ens proporciona llum i, també, calor. Es calcula que una estada on toqui el sol de forma directa la temperatura pot pujar entre 1 i 2 graus de mitjana.

Ventilació

Com vèiem en un post anterior, la ventilació de la llar quan s’usen sistemes de calefacció és essencial per evitar intoxicacions. Però, evidentment, aquesta ventilació l’hem de dur a terme tenint en compte una sèrie de premisses per evitar tenir una pèrdua calòrica important.
Es recomana ventilar uns 10 minuts a primera hora del matí obrint finestres i portes. I, en funció del tipus de calefacció, es recomana tornar a ventilar a la tarda.
Tot i que la ventilació natural és imprescindible, també s’ha de tenir en compte que existeixen sistemes de ventilació mecànica que permeten filtrar, renovar l’aire i recuperar la calor.

Aïllament

Saber els punts per on pot entrar l’aire a la casa és molt important perquè per aquests perdem calor. Moltes vegades aquests punts són finestres, portes i, en general, punts de connexió de l’habitatge amb l’exterior. Per evitar aquestes fugues de calor, s’aconsella disposar de bons aïllants com, per exemple, finestres de doble vidre.

Termòstat

Segons l’Institut per a la Diversificació i Estalvi d’Energia (IDAE) la temperatura de la llar s’ha de mantenir entre 19 i 21 graus. Hem de tenir en compte que amb més graus, més pujarà la nostra factura energètica.
No té cap sentit tenir la calefacció encesa i estar en màniga curta a casa. És preferible abrigar-se una mica i tenir la calefacció a menys graus.

Sistema de calefacció

No hi ha un sistema de calefacció ideal; hem de buscar quin és el que millor s’ajusta a les nostres necessitats. No obstant, hi ha alguns, que tenint en compte el clima i la tipologia de cases mediterrànies, la que més s’adapta aquí és la combinació de calderes de condensació i radiador.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *