anar a treballar en bicicleta

Bonificació per anar a treballar amb bicicleta

ir a trabajar en bicicleta

Des de fa ja un temps a França s’ha engegat un projecte que consisteix a pagar els empleats que es desplacen fins als seus llocs de treball amb bicicleta. Han estat 18 les empreses que s’han presentat voluntàries per pagar als seus treballadors 0,25 euros el quilòmetre que realitzen cada dia per anar a treballar amb bicicleta. Evidentment s’inclou el trajecte d’anada i el de tornada.

Els beneficis de la bonificació per anar a treballar amb bicicleta a França

Aquesta iniciativa, que compta amb el suport de l’Agència del Medi ambient i Control de l’Energia de França, va ser un èxit rotund. En només cinc mesos va aconseguir augmentar del 2% al 3.6% el número de treballadors que es desplacen amb bicicleta fins a la seva seu laboral.

En les 18 empreses adscrites al projecte hi havia 8000 empleats, dels quals 380 es van sumar a la iniciativa. L’adhesió els comprometia a anar al treball amb bicicleta, especificant el nombre de quilòmetres que farien en cada recorregut.

Arran d’aquesta iniciativa altres persones, no pertanyents a aquestes empreses, van decidir, també, anar a treballar amb bicicleta.

Aquesta mesura forma part d’un pla global de la llei sobre transició energètica del país veí. Amb aquesta llei es pretén disminuir el tràfic en transport contaminant com cotxes i motos i, d’aquesta manera, millorar la salut dels ciutadans.

Es calcula que amb aquesta mesura, cada empleat que va treballar amb bicicleta pot percebre una mitjana de 40 euros al mes. I, a més a més, moltes de les persones que es van sumar a la iniciativa van passar a usar-la per realitzar altres desplaçaments.

Prova d’això és que els trajectes cada vegada són més llargs. El 2008, segons Cicloesfera, la distància mitjana dels desplaçaments era de gairebé tres quilòmetres i mig, i, a principis de 2015, rondava els cinc quilòmetres.

Iniciatives per anar a treballar amb bicicleta aplicades en altres països

Iniciatives similars s’han dut a terme amb anterioritat en altres països entre els quals podem citar Països Baixos, Bèlgica Dinamarca, Gran Bretanya, i Alemanya. En tots aquests països existeixen diferents incentius per incrementar l’ús de la bicicleta i disminuir l’ús de vehicles a motor com, per exemple, exempcions d’impostos, subvencions per a la compra de bicicletes o, com a França, pagament per quilòmetre recorregut.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *