Reciclatge-aparells-electrònics

El nou reciclatge d’aparells electrònics permet extreure metalls preciosos  

Reciclatge-aparells-electrònics

 

La febre de l’or, diamants de sang, tràfic de metalls preciosos… Des de temps immemorials, l’or i altres pedres com els robins, safirs o maragdes han cridat l’atenció dels humans fins a tal punt que s’han explotat treballadors i s’ha matat per aconseguir-los. Poc es parla als mitjans de comunicació, però avui dia encara segueixen operant màfies, sobretot a zones empobrides d’Àfrica on es lucren dels materials que extreuen de la terra com el coltan, del que ja vam parlar en aquest article. Ara, però, s’ha descobert un mètode de reciclatge d’aparells electrònics que permet extreure metalls preciosos, t’expliquem com.

Un mètode de reciclatge milionari

Segons l’informe “The Global E-waste Monitor 2020” l’any 2019 es van generar quasi 54 milions de tones mètriques de deixalles electròniques, un 20% més en comparació amb els 5 anys anteriors. Es tracta d’una dada que apareix en aquest informe generat per diferents organismes internacionals, entre ells les Nacions Unides.

Al marge de l’impacte mediambiental que suposen més de 50 milions de tones de deixalles, crida l’atenció la pèrdua de metalls preciosos com l’or, la plata i el platí que es troben en aquests fems i que poden suposar unes pèrdues de 57.000 milions de dòlars.

Però, com es poden extreure els metalls preciosos de les deixalles electròniques?

  1. Reciclar les deixalles electròniques.
  2. Extreure els metalls preciosos de les deixalles fent servir microbis.

La tècnica ja es fa servir en mines i en el futur podria permetre reduir les deixalles electròniques, contribuir a millorar el medi ambient, reutilitzar i evitar pèrdues econòmiques.

Segons l’informe The Global E-waste Monitor només 78 països tenen normatives relacionades amb el reciclatge de les deixalles electròniques. Els experts assenyalen que l’any 2023 es generaran 74 milions de tones de deixalles electròniques en tot el món si no es posen sobre la taula mètodes més efectius de reciclatge i reutilització.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *