Estalvi-llum

Com estalviar llum a la teva llar

Estalvi-llum

La pandèmia mundial de coronavirus ha portat associada una crisi econòmica sense precedents. Milers de treballadors que encara estan en ERTO, autònoms que no poden fer front a les despeses fixes i empreses que han hagut de tancar. En aquest article vam parlar de la pràctica que han iniciat moltes famílies, aprofitar l’aturada econòmica i social de la pandèmia per estalviar. Una de les despeses més altes d’una llar té a veure amb el consum elèctric. Apunta els nostres consells per estalviar llum a la teva llar.

L’estalvi de llum a la llar: 5 premisses perquè sigui una realitat

Agafa paper i boli i apunta les rutines de consum lumínic a la llar. L’hora que es lleva el primer membre de la família als matins. L’hora que va a dormir l’últim a fer-ho a les nits. Els horaris, quantes hores es passen a dins de casa, les activitats que es desenvolupen… A partir d’aquí podem començar una anàlisi:

 1. Intenta posar les rentadores i rentavaixelles a primera hora del matí, la despesa serà més baixa que en hora punta a partir de la tarda. Pots deixar-la preparada a la nit, llevar-te mitja hora abans, posar-la en marxa amb un programa curt i fer les teves activitats habituals: Preparar l’esmorzar, els tàpers, la bossa per anar a la feina o si teletreballes, aprofita per fer altres tasques domèstiques.
 2. Aposta per les bombetes LED. Ho hem parlat en altres articles del blog de RoigSat, però encara no existeix prou cultura al nostre país sobre aquesta tecnologia. Es veu cara, que ho és, però l’estalvi a llarg termini compensa. Per començar, consumeixen menys energia i això ho notaràs immediatament a la factura. També duren més i això significa que les hauràs de canviar cada període de temps més llarg. Estalviaràs per dues bandes. Al marge d’això, no produeixen contaminació lumínica i els seus components són 99% reciclables i no tenen presència de metalls pesants com el mercuri. També s’encenen de forma immediata que contribueix a evitar consums extres d’electricitat.
 3. Revisa la factura de la llum.
  1. Esbrina la potència contractada: La pots baixar per pagar menys? Depèn si hi ha canalla o no a casa, però segurament pots suportar que mentre facis ús de l’assecador de cabell no puguis tenir el forn encès, per exemple. Depèn quin sigui el teu tipus de família podràs estalviar per aquesta banda.
  2. Controla els moments de major consum per evitar fer activitats que suposin seguir aquest ritme i intenta disminuir el consum en aquelles hores del dia.
  3. Investiga els preus i tarifes d’altres companyies. És possible que si canvies d’elèctrica aconsegueixis estalviar cada mes en la factura de la llum.
 4. Manté la calefacció i aire condicionat a una temperatura fixa. Les pujades i baixades de graus representen que el consum es dispari.
 5. Revisa finestres i portes de la llar per assegurar-te un bon aïllament que no permeti que entri del carrer el fred o la calor segons l’estació de l’any. Això permetrà que la temperatura interior es mantingui.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *