estalvi energètic Nadal

Estalvia energia aquest Nadal  

estalvi energètic Nadal

Les festes de Nadal són sinònim de llums, colors, garlandes, música i germanor. Cada any les decoracions nadalenques arriben abans als carrers i als comerços i això suposa una despesa extra d’energia. Les llumetes dels arbres de Nadal, les garlandes lluminoses, les decoracions del carrer, tot suma i apuja la factura de la llum. L’any passat et vam donar uns quants exemples de com practicar l’estalvi energètic (pots tornar a llegir-lo aquí) enguany apunta aquests consells i estalvia energia aquest Nadal al màxim.

Evita la pujada de la factura de la llum i estalvia energia aquest Nadal 

 

El consum a l’època de Nadal es produeix no només a l’àmbit de les compres de regals, també amb la despesa d’energia a conseqüència de les decoracions lumíniques. Aquests consells us ajudaran a evitar sorpreses amb la factura de la llum.

  1. Tanca els llums de l’arbre de Nadal i altres decoracions durant la nit. A moltes famílies els hi agrada deixar encesos els llums perquè es vegi l’arbre des del carrer. Això consumeix especialment i és innecessari, així que el nostre consell és que apaguis els llums abans d’anar a dormir.
  2. Desendolla els electrodomèstics si marxes fora de casa durant el Nadal. Moltes famílies aprofiten els dies de Nadal per visitar altres familiars que viuen en altres comunitats o països o simplement fan un viatge en família a un destí lluny de casa. És important deixar tots els aparells desendollats per evitar que continuïn consumint i també possibles curtcircuits i altres incidents.
  3. Aïlla la teva llar. No només a l’època de Nadal, és imprescindible durant la resta de l’any per evitar que la calefacció consumeixi més del compte perquè l’aire fred de l’exterior es cola per les finestres i portes que no estan ben aïllades.
  4. Aprofita les tarifes reduïdes de consum. Moltes famílies tenen contractada amb la seva companyia elèctrica una tarifa de consum reduït, això significa que durant una franja horària al dia (normalment entre les 10 de la nit i les 12 del migdia) paguen menys. Així que el més recomanable és que preparis els àpats i facis servir els electrodomèstics al Nadal en la teva franja horària de tarifa reduïda.
  5. Instal·la un termòstat. Aquest aparell et permetrà programar i controlar l’ús dels teus electrodomèstics a distància cosa que potencia l’estalvi energètic.
  6. Instal·la sensors de moviment. Es tracta d’un mètode que permet encendre i apagar els llums segons el moviment de cada habitació. Així evitaràs deixar-te’ls encesos, si no detecta moviment de forma intel·ligent, s’apagaran.
  7. Baixa la temperatura de l’aigua de la teva caldera o escalfador. Si deixes la temperatura al mínim, es reduirà el consum d’energia.
  8. Treu els aliments del frigorífic una mica abans de cuinar-los. D’aquesta manera podràs reduir el temps de cocció dels aliments i conseqüentment també l’ús d’energia durant el seu cuinat.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *