enllumenat-LED-llar

Enllumenat LED, així llueixen les noves llars

enllumenat-LED-llar

 

Fa anys que les bombetes LED van arribar al mercat, però encara són poques les llars que aposten pel seu ús. La veritat és que un enllumenat LED és més car que les tradicionals bombetes que es poden trobar a ferreteries i basars, però a la llarga permeten un estalvi energètic i econòmic molt important. La seva durada és més llarga i la seva efectivitat, garanties i prestacions molt més altes. Des de RoigSat t’expliquem en què consisteix l’enllumenat LED i perquè apostem per ell les noves llars i construccions.

 

La nova era de bombetes i enllumenat LED

Ja fa temps que els ajuntaments han apostat per canviar el seu enllumenat públic i susbstituir-lo per lluminària LED, una inversió inicial alta però que a la llarga ajuda a retallar en despeses de manteniment. En el cas dels habitatges particulars, despèn de cada família, ja que moltes vegades segueixen comprant les bombetes tradicionals com una forma d’estalvi. La diferència de preu encara és notable. Un altre cas és el dels habitatges de nova construcció on per normativa i interessos comercials ja inclouen enllumenat d’aquestes característiques, ja que permet disposar dels certificats energètics més favorables.

Què és una bombeta LED? Fa servir Light-Emitting Diode en les seves sigles en anglès, en realitat es pot traduir com Díodes Emissors de Llum i per aconseguir la mateixa intensitat lluminosa que els llums incandescents o les fluorescents es componen per agrupacions de leds. Els seus principals beneficis són:

  1. Estalvi energètic.
  2. Arrencada instantània.
  3. Resistència als encesos i apagats continus.
  4. Major vida útil.

Trucs per estalviar en la factura de la llum

A banda de fer servir enllumenat LED et recordem altres pautes que pots portar a terme per aconseguir un estalvi energètic a la teva llar:

  1. Fer servir llum natural sempre que sigui possible.
  2. Pintar de colors clars parets i sostres.
  3. Evitar deixar encesos els llums.
  4. Instal·lar detectors de moviment perquè els llums s’encenguin i s’apaguin sols automàticament.
  5. Reduir la il·luminació ornamental.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *