Com fer un bon ús de l’aire condicionat a la tardor

El canvi climàtic és una realitat i les tardors ja no són les que érem. Si abans a l’octubre començàvem a menjar castanyes, prendre begudes calentes i portar jaquetes gruixudes; ara depèn del dia, necessitem anar fins i tot amb màniga curta. Aquesta setmana ha començat l’estació de la caiguda de les fulles i t’expliquem com pots fer un bon ús del teu aire condicionat per evitar les calors matutines i el fred de la nit. Fes servir el teu aire condicionat a la tardor de forma responsable.

L’aire condicionat a la tardor

Amb l’arribada de la tardor és habitual que els dies siguin calorosos i les nits més fredes. La baixada de les temperatures és evident, els dies de platja s’han acabat (a excepció dels més valents i valentes) però continua la calor. Els canvis bruscos de temperatura són la tònica i s’inaugura oficialment la temporada de vestir-nos a capes: Roba d’estiu més jaquetes, mocadors i mitges. I és que si ens passem tot el dia a fora de casa, podem experimentar la sensació de 3 estacions diferents, ja que a les nits els graus del termòmetre descendeixen i tenim més fred.

Aquest és un escenari perfecte per als refredats i altres malalties que poden aparèixer amb els canvis de temperatura. També contribueix que anem encenent l’aire condicionat i l’anem apagant. Si no hem fet una bona neteja (pots contractar aquí el manteniment anual amb RoigSat) els àcars de la pols i les partícules en suspensió incrementem les possibilitats d’atrapar els virus en un ambient fred, perfecte per a la seva expansió.

4 tips per fer un bon ús de l’aire condicionat a la tardor

  1. Mantenir l’aire condicionat a una temperatura constant. Això ens ajudarà a practicar l’estalvi energètic, ho notarem a la factura de la llum i també evitarem els canvis bruscos de temperatura.
  2. Escollir una temperatura que no estigui a més de 5 graus per sota de la temperatura exterior. Això ajudarà a fer que la temperatura sigui constant.
  3. Si pots, selecciona la modalitat “confort”. Molts aparells ja inclouen als comandaments a distància aquesta opció que puja o baixa els graus automàticament per a mantenir el confort.
  4. Evitar encendre i apagar la màquina constantment. A més de consumir més energia perquè ha de tornar a cercar la temperatura escollida, els canvis poden contribuir als refredats.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER