Estalvi energètic durant les vacances

El mes d’agost és el preferit per la majoria d’empreses per fer vacances. Són moltes les companyies que tanquen portes uns dies o algunes setmanes i quasi tots els treballadors fan el gruix de les seves vacances a l’agost. Això significa que moltes llars es queden buides durant aquesta època, tot i que les factures dels serveis energètics com el gas o l’electricitat i la resta de subministraments com l’aigua, arribaran de totes maneres. Així i tot és possible practicar un estalvi energètic durant les vacances.

4 consells per practicar l’estalvi energètic durant les vacances

La majoria de persones creuen que durant la seva absència quan estiguin de vacances el consum dels subministraments serà més petit i així aconseguiran pagar menys i estalviar més energèticament parlant. Però això no és del tot així, durant les vacances les quotes fixes i els impostos són els mateixos, que bàsicament representen la part més important de la factura. Per tant, l’estalvi monetari és mínim; quant a l’estalvi energètic si deixem tot endollat i connectat, encara que els aparells electrònics estiguin apagats, no aconseguim reduir el consum. Apunta els següents consells per aconseguir practicar l’estalvi energètic durant les vacances:

  1. Talla la llum general de la teva llar. D’aquesta manera aconseguiràs que tots els aparells electrònics amb connexió al corrent quedin totalment apagats. És una mesura, no només d’estalvi, també de seguretat. Així evitaràs que es produeixin curtcircuits que provoquin un incendi, a més practicaràs l’estalvi energètic, ja que s’ha demostrat que els aparells endollats i els que es queden en mode stand bye, consumeixen energia.
  2. Si has de conservar aliments a la nevera, desendolla la resta d’aparells: Televisió, router, rentavaixelles, rentadora, robot aspirador, ordinadors, etc. És una manera d’estalviar energèticament sense haver de buidar la nevera (si només marxes de vacances una o dues setmanes, o simplement vols conservar aliments al congelador).
  3. Tanca la clau del gas. Si disposes d’un escalfador de gas, d’aquesta manera evitaràs incidents i també estalviaràs perquè la flama no ha d’estar constantment encesa.
  4. Tanca la clau de l’aigua. T’assegures que no et trobis una inundació al tornar de les vacances i evites que petits degotejos o aixetes erròniament tancades puguin incrementar la teva factura de l’aigua.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER