Consells per estalviar en consum energètic aquest Nadal

Consum energètic Nadal

 

 

Falten pocs dies per a les celebracions oficials del Nadal, tot i que ja fa algunes setmanes que els llums decoratius il·luminen els carrers dels nostres pobles i ciutats, els avets presideixen els salons de les llars i ja hem començat a fer les primeres compres de regals i dels ingredients pels àpats familiars. Es tracta d’una de les èpoques de l’any a la qual més consumim, també energia, per això et donem tot un seguit de consells per estalviar i protegir el medi ambient alhora.

 

Eficiència energètica al Nadal

 

Com ja hem dit anteriorment, el Nadal és una època de consum desorbitat, gastem diners i també energia per poder il·luminar carrers, els llums dels arbres nadalencs, les botigues, les fires… T’expliquem com estalviar tot mantenint el denominat esperit nadalenc.

 

  1. Llums LED. La majoria de famílies i comerços encenen els llums de Nadal quan es fa fosc, al voltant de les 6 de la tarda i no les tanquen fins que marxen a dormir, al voltant de les 12 de la nit. Fins i tot, algunes persones les deixen enceses fins a l’endemà (millor que això ho evitis). Això comporta una despesa energètica important. La millor opció és apostar pels llums LED, consumeixen menys, tenen una vida útil més llarga i no desprenen calor, cosa que evita incidents.
  2. Piles recarregables. És època de comprar joguines i altres elements decoratius que necessiten piles per poder funcionar. Es recomana que es facin servir les recarreglables, ja que tenen un impacte mediambiental molt més petit. En reutilitzar-se no es generen nous residus. En cas de no poder utilitzar d’aquest tipus, s’ha d’apostar per les alcalines en substitució de les convencionals.
  3. La calefacció. Durant les reunions familiars és millor abaixar la temperatura, ja que amb més gent a casa, es genera més calor i no és necessari encendre-la a un nivell alt. D’aquesta manera també estalviarem energèticament. Si vols més tips per escalfar la teva llar a l’hivern, et deixem aquest article on parlem de la millor manera de mantenir la calor a casa al marge de la calefacció.
  4. L’aigua. Després dels àpats de Nadal, l’ús del rentavaixelles es fa imprescindible per evitar passar una tarda sencera netejant plats. Però més enllà de l’estalvi de temps, fer servir aquest electrodomèstic comporta un estalvi. Ja que fregant a mà s’acaba malbaratant molta més aigua. Això sí, s’ha de fer servir quan estigui ple (per evitar una despesa energètica innecessària) i a no més de 55 graus.

 

Aquests són alguns dels consells principals per practicar l’estalvi energètic durant les festes de Nadal. Si celebres els àpats nadalencs fora de casa o marxeu de vacances, recorda apagar tots els aparells per evitar que es quedin en mode stand by.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *