Cortines-tèrmiques

Descobreix les cortines tèrmiques

Cortines-tèrmiques

L’hivern s’aproxima, tot i que enguany la baixada de les temperatures s’ha fet esperar una mica més de l’habitual. El canvi d’estació ve acompanyat d’un context econòmic força negatiu: Tipus d’interès hipotecaris disparats, el preu de la llum pels núvols, també el del gas, increment de la inflació que ha apujat els preus dels aliments més bàsics… En aquest context, les famílies han començat a retallar despeses i a estalviar tot el que poden. Una bona idea per a retallar en la factura d’electricitat té a veure amb la instal·lació d’estris com les cortines tèrmiques. No saps què són? Des de RoigSat t’ho expliquem. Recorda que és indispensable fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Què són les cortines tèrmiques?

Les cortines tèrmiques són aïllants del fred i la calor, cosa que afavoreix mantenir una temperatura adequada durant tot l’any. D’aquesta manera s’aconsegueix estalviar energia, ja que aconsegueixen bloquejar la llum.

El més habitual és que durant les èpoques de fred a la tardor i l’hivern, la calor es perdi pels denominats ponts tèrmics, les finestres. Amb la utilització de les cortines tèrmiques això s’evita.

Com es fabriquen les cortines tèrmiques?

Aquest tipus de cortines s’elaboren amb roba i materials aïllants. Existeixen de molts tipus, però totes compten amb un mínim de tres capes diferents:

  1. La capa interior. Es tracta de la tela decorativa que es veu des de l’interior de la llar.
  2. La capa d’escuma. Es col·loca després de la capa interior i està formada per un nucli d’escuma que farà d’aïllant.
  3. La capa antihumitat. Es tracta de l’acabat que es veurà des del carrer si mirem cap a la finestra. Es fabrica amb materials que no són transpirables per a evitar que la capa d’escuma absorbeixi la humitat o es creï condensació.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER