Com afrontar els canvis bruscs de temperatura  

Canvis bruscs temperatura

 

Amb les primeres baixades de temperatura hem deixat pràcticament enrere la tardor i tornem als canvis bruscs de temperatura, també típics durant l’estiu. Ens hem acostumat a passar de la calor al fred i del fred a la calor de forma gairebé instantània. Els “culpables”? Alguns sistemes de calefacció. Aquests canvis poden provocar malalties respiratòries i d’altre tipus, per això és important tenir en compte algunes premisses per poder evitar-les.

 

Per què  emmaleltim amb els canvis bruscs de temperatura?

 

Els mecanismes de defensa del nostre aparell reaccionen davant canvis de temperatura molt evidents. Si passem d’un ambient molt fred, a un de molt calent s’acumula moc a les vies respiratòries perquè aquestes deixen de funcionar com ho farien en un entorn de temperatura constant. Això afavoreix les infeccions i el contagi per virus i bacteris.

 

Algunes de les malalties típiques que es desenvolupen amb facilitat amb els canvis bruscs de temperatura són:

 

  1. Refredats.
  2. Al·lèrgies.
  3. Grips.
  4. Angines.

 

Al marge d’aquestes malalties relacionades amb l’aparell respiratori, diferents publicacions han provat la relació entre els canvis bruscs de temperatura i l’augment en el risc de patir un infart de miocardi. L’estudi més recent és de la revista Science Daily que va fer públic el seu article l’1 de març d’enguany (2018).

 

Com fer front als canvis bruscs de temperatura

 

És imprescindible regular la temperatura de la calefacció per evitar aquests canvis bruscs, això ho podem fer a la nostra llar però quan es tracta de llocs públics és inevitable passar del fred del carrer a la calor extrema que fa en alguns restaurants, centres comercials i altres edificis públics. Per això es recomana:

 

  1. Vestir roba que es pugui posar i treure amb molta facilitat.
  2. Abrigar-se la part del coll amb mocadors.

 

Per altra banda, es recomana beure molt líquid per estar hidratat, portar una dieta equilibrada, rentar-se les mans amb molta freqüència i ventilar la casa. Amb tots aquests consells aconseguirem evitar en la mida del que és possible agafar un bon refredat amb els canvis de temperatura.

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *