Evitar malalties respiratòries

Com evitar les malalties respiratòries al Nadal  

Evitar malalties respiratòries

Les malalties respiratòries suposen la majoria dels casos registrats a les urgències dels hospitals i centres mèdics amb l’arribada de l’hivern, l’estació més freda de l’any. En un parell de dies es produirà l’equinocci, que coincideix pràcticament amb la celebració de les festes de Nadal. Concentració de més persones juntes a una mateixa cambra, calefacció, àpats més desequilibrats i fred, els elements perfectes per a desencadenar aquest tipus de malalties respiratòries. Et donem algunes claus per evitar-les.

 

Els grups de risc i les malalties respiratòries

 

Els nens i la gent gran són els principals objectius dels virus i bacteris. Quan arriba l’hivern la situació climatològica ajuda a la seva expansió i és més fàcil el contagi. En aquest article vam explicar com evitar les malalties respiratòries entre la gent gran, precaucions i consells que s’han de seguir més estrictament a les èpoques de Nadal. Per què al Nadal? Perquè les reunions familiars ens fan entrar en contacte directe amb més gent a espais tancats; les fires i mercats de Nadal ens fan passejar més temps a l’aire lliure a baixes temperatures i en definitiva, l’alimentació menys saludable a causa dels grans àpats i celebracions fomenten que el nostre cos tingui les defenses més baixes.

 

5 consells per evitar les malalties respiratòries al Nadal

 

Refredats, grip, bronquitis, pneumònia… Són algunes de les malalties respiratòries més comunes, per evitar-les, segueix aquests consells:

  1. Ventila el lloc on fareu la vostra celebració familiar. Amb 10 minuts serà suficient, però pensa que si després enceneu la calefacció, seria bo que quan l’ambient ja estigui escalfat l’aturis i obris una mica la finestra per renovar l’aire. Moltes persones juntes i la calefacció posada incrementa la possibilitat dels contagis.
  2. Abriga’t. De vegades a les celebracions d’aquest tipus ens agrada vestir-nos amb robes més lleugeres i de “festa” que no abriguen molt. Sempre és recomanable portar alguna jaqueta per evitar acabar posant-nos l’abric, ja que després quan sortim al carrer el contrast de temperatures ens pot perjudicar.
  3. Manté una dieta equilibrada. Al Nadal és difícil pels diferents compromisos familiars però sempre pots esforçar-te per escollir les opcions més sanes que hi hagi a la taula i rebutjar repetir plats, copes de vi i cava i reduir la ingesta dels dolços típics.
  4. Vida activa. Els dies claus de les celebracions serà molt difícil que puguis activar-te, però et recomanem que les jornades entre festius surtis a passejar, fer esport i moure’t en definitiva.
  5. Zero estressos i ansietat. Planifica els àpats, les compres dels aliments i dels regals, la roba amb la qual et vestiràs i tot el que impliqui una previsió perquè quan arriben les festes només estiguis pendent de gaudir i no de preocupacions externes.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *