caldera manteniment

Avança’t a l’hivern i prepara la calefacció  

caldera manteniment

El fred ja va arribar fa algunes setmanes però en 4 dies inaugurem l’estació d’hivern i les temperatures encara baixaran molt més els mesos de gener i febrer. El millor és avançar-se al fred i fer un manteniment de la nostra caldera per assegurar-nos que tot funciona correctament i evitem avaries complicades que ens puguin deixar sense calefacció o aigua calenta en ple hivern.

El manteniment del teu sistema de calefacció

 

El manteniment del teu aparell de calefacció és imprescindible per assegurar-te de què funciona bé i també evitar futures avaries. Una bona neteja de la caldera i altre tipus de calefacció farà que la maquinària estigui en bones condicions per començar a funcionar.

També és important fer una prova dies abans que hagis d’encendre la calefacció. Si encara no l’has fet servir enguany, encén-la per fer una prova i que l’aire que s’hagi pogut acumular així com les partícules suspeses es puguin alliberar. Obre les finestres i deixa que l’ambient es renovi.

El més recomanable és realitzar un manteniment exhaustiu que estigui a càrrec de professionals acreditats com és el cas de les revisions que realitzem a RoigSat (aquí podràs trobar més informació) però sempre és possible que tu mateix a casa puguis, almenys, fer algunes comprovacions abans que arribi el tècnic:

  1. Revisa la connexió de la presa elèctrica.
  2. Comprovar que la canalització de gas.
  3. Tenir cura que l’entrada i sortida de l’aigua funciona correctament.
  4. Revisa la pressió de la caldera i els radiadors. Es recomana que sigui entre els 1,2 i els 1,5 bars.
  5. Purgar els radiadors (eliminar l’aire que conté al seu interior). El procés no és fàcil si no estàs familiaritzat amb els manteniments de la llar, així que aquesta passa és millor que li deixis fer a un profesional del sector.

Des de RoigSat també fem algunes recomanacions:

  1. Si la teva caldera ja ha tingut una avaria anterior, és important que realitzis un manteniment anual a càrrec de professionals.
  2. Si la teva caldera té més de 12, et recomanem que la substitueixis per una de nova.
  3. Si vols comprar-te una caldera nova, et recomanem una de condensació que rendeixen més i emeten menys contaminants a l’atmosfera.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *