Dieta-Flexitariana

Els beneficis de la dieta flexitariana en el medi ambient

Dieta-Flexitariana

La sostenibilitat mediambiental s’aconsegueix amb petits gestos diaris. Moltes vegades la societat creu que no contaminar és més complicat que fer-ho, en un sistema capitalista que cerca la productivitat 24/7 i el consum constant. En realitat, és possible dur a terme algunes pràctiques diàries que contribueixen a la protecció del Medi Ambient sense esforç. Des de RoigSat t’expliquem un exemple: La dieta flexitariana que comporta alguns beneficis en el medi ambient. Recorda que els nostres serveis de manteniment i instal·lació de calderes i aires condicionats són respectuosos mediambientalment i compten amb els certificats ISO oficials. Si necessites demanar cita, ho pots fer online des d’aquí.

Dieta flexitariana: Beneficis i sostenibilitat alimentària

En els darrers anys dietes com la vegana, vegetariana o flexitariana s’han popularitzat fins al punt que la indústria alimentària ha detectat un nínxol important en el mercat i ja es comercialitzen productes processats i ultraprocessats dirigits a aquest target en concret. Les coses veggie i les dietes alternatives estan de moda, però no només això, la seva popularització està ajudant a la sostenibilitat del planeta, ja que promouen el consum d’aliments frescos i de proximitat.

La dieta flexitariana és la que més s’adequa a la forma d’alimentar-nos en zones mediterrànies com la nostra i és la menys restrictiva (es poden menjar lactis, ous, mel i altres aliments d’origen animal). Això la converteix en l’opció més completa i sostenible per a tots aquells que volen cuidar el planeta sense renunciar al consum de carn i altres derivats animals. La diferència amb la tradicional dieta omnívora és que la flexitariana prioritza el consum de fruites, verdures, ous i llegums per davant de la carn i el peix. Quins beneficis comporta al medi ambient?

  • Es podrien reduir un 30% dels gasos d’efecte hivernacle.
  • Baixar un 46% la pèrdua de vida silvestre.
  • Disminuir un 40% l’ús de la terra destinada a l’agricultura.

Aquesta dieta permet apostar per la ramaderia i agricultura extensiva, que es centra a aprofitar els recursos naturals de l’entorn. Eliminant de l’equació les macrogranges (necessàries per a abastir una demanda creixent de consum de carn)  i els cultius intensius prioritzant els productes de temporada i proximitat, es millora la sostenibilitat ambiental.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER