Programes-de-decoració-televisius

L’esplendor dels programes de decoració televisius

Programes-de-decoració-televisius

Amb l’arribada dels canals de la TDT a les nostres vides va canviar la forma de consumir televisió, una mena d’assaig previ a la revolució que suposarien les plataformes de pagament per subscripció com Netflix o HBO. El fet de passar de 8 canals a tenir-ne 100 va incrementar l’oferta de continguts, els va dinamitzar i també va permetre centrar-se en nínxols molts específics: Canals de cuina, de veterinària, de documentals històrics, de realities… I també de decoració! El boom d’aquests programes, quasi tots importats dels Estats Units s’han mantingut a la graella televisiva tot aquest temps i han migrat a les plataformes adaptant-se als canvis en la forma de consumir. Des de RoigSat, com volem que estiguis com a casa enlloc, fem un repàs a l’esplendor dels programes de decoració televisius perquè prenguis nota per a la teva llar. I recorda que hauries de fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Els programes de decoració a la televisió

La majoria de formats televisius dedicats a l’àmbit de la decoració són un híbrid entre programa d’entreteniment i reality show. Quins són els seus signes d’identitat?

  1. Extravagància.
  2. Problemes amb el pressupost i imprevistos.
  3. Espectacularitat.
  4. Tensió i discussions.

Quina és la seva clau d’èxit? Són aspiracionals en dues direccions:

  1. Gairebé tots els telespectadors es poden identificar amb les persones que hi participen, els propietaris de les cases que volen reformar, canviar, redecorar… Tenen dificultats que no ens són alienes com la falta d’espai, problemes d’emmagatzematge, ordre… I aquests programes aporten solucions.
  2. També existeixen altre tipus de propietaris, d’un poder adquisitiu molt alt i amb unes cases espectaculars. Els espectadors no s’identifiquen, però voldrien tenir propietats com les seves, cosa que fa que connectin de seguida.

Alguns dels programes més vistos:

  1. Property Brothers. A Espanya és coneix com «La casa de mis sueños» i el presenten dos germans bessons Jonathan i Drew Scott que ajuden a compradors d’habitatge a comprar i renovar-les. Es va gravar entre 2011 i 2015 al Canadà i els Estats Units.
  2. Tu casa a juicio. A cada programa una família demana ajuda per renovar la llar o vendre-la. La dissenyadora d’interiors Hilary Farr recull els seus requisits per quedar-se i renova la casa. Per la seva banda l’agent immobiliari David Visentin es dedica a cercar una nova llar que compleixi els seus imprescindibles. Al final, decidiran si es queden o venen.
  3. Minicasas de ensueño. El programa fa un recorregut per tot Estats Units mostrant diferents habitatges diminuts i com els seus habitants s’ho han fet `per viure-hi còmodament en els llocs més insospitables i amb totes les necessitats cobertes.
  4. Buscadores de minicasas. En aquest cas, el TV show vol mostrar a famílies que han decidit canviar el seu estil de vida per tenir més llibertat econòmica i volen deixar les seves llars habituals per fer-se amb cases més petites.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER