decoració estat d'ànim

Descobreix perquè la decoració afecta el teu estat d’ànim

decoració estat d'ànim

La decoració de la llar és més important del que tots pensem a priori. En principi, gaudir d’un habitatge que compleixi amb les necessitats mínimes d’habitabilitat i salubritat seria suficient per a una vida digna, però no es pot ignorar que viure a una llar amb molta llum, balcó, finestres amb vistes àmplies i maques, i per descomptat, la seva distribució i decoració poden ajudar a fer caliu i incrementar els nivells de felicitat. Des de RoigSat t’expliquem de quina manera pot afectar la decoració al teu estat d’ànim i recorda que el manteniment de la teva caldera és molt rellevant per evitar sorpreses desagradables quan les temperatures baixen, com quedar-se sense aigua calenta o amb els radiadors fora de servei.

Els elements decoratius que poden afectar el teu estat d’ànim

Arribar a casa després d’un dia molt dur de feina pot ser reconfortant si sentim que tot està en harmonia. Descobreix quins són els elements d’una decoració que poden canviar el teu estat d’ànim i tenir un impacte positiu en la teva salut mental:

  1. Il·luminació. La llum solar fa molt més acollidora una llar. A més, com la llum és natural, aquesta va canviant i adequant-se a cada moment del dia. El sol estimula la producció de serotonina i endorfines generant optimisme i felicitat en els habitants d’aquell habitatge.
  2. Colors. La psicologia del color és una teoria que ja fa molts anys que s’aplica en la decoració de noves llars. És crucial escollir amb criteri les tonalitats de parets, mobles i tèxtils. Els colors verds i blaus transmeten serenitat i relaxació; al costat contrari trobem els vermellosos que provoquen alegria. S’ha d’anar amb compte d’optar pels colors foscos com el negre perquè poden reduir visualment l’habitació i crear sensacions d’ofec i tristesa.
  3. Aromes. Les olors poden desenvolupar emocions i sentiments. Evitar les pudors ventilant la casa diàriament i escollint ambientadors suaus és la clau. Les olors intenses poden provocar mareig o rebuig.
  4. Ordre. Sí, tenir ordenada la casa provoca benestar i confort; també tranquil·litat.
  5. Plantes. Poden ser naturals o artificials, però els colors verds de les fulles i les flors generen felicitat i alegria aconseguint una decoració molt més càlida.
  6. Minimalisme. Els ambients amb molts objectes decoratius, mobiliari i tèxtil poden donar la sensació de desordre. Menys és més.

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER