Decorar-pisos-petits

6 consells per a decorar un pis petit i crear sensació d’amplitud

Decorar-pisos-petits

Si vius a una ciutat, el més probable és que la manca d’espai sigui un dels principals problemes a la teva llar. És habitual que els pisos siguin petits a les grans urbs, ja que es prioritza la construcció vertical i estreta per a crear més unitats d’habitatges. Tot i que en els darrers anys aquestes prioritats han canviat i prima el benestar, el confort i la qualitat de vida (que s’aconsegueixen amb espais més oberts) a les antigues construccions és gairebé impossible adaptar-se, més enllà de tirar avall envans de les parets. Si és el teu cas, des de RoigSat t’expliquem alguns trucs per a poder decorar un pis petit i que el resultat aporti amplitud com si fos una casa de dimensions més grans. Recorda que per a assegurar-se una bona climatització i evitar sorpreses, és recomanable fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Consells per a decorar un pis petit

La decoració d’una llar és clau per a qualsevol família que vol crear un ambient de confort i benestar, però encara ho és més en el cas d’aquells habitatges de petites dimensions, ja que una bona deco pot crear sensació d’amplitud o tot el contrari, fer-los encara més petits als ulls dels altres. Perquè no et passi això, segueix els nostres consells.

  1. Col·locació de miralls. Són l’objecte decoratiu més important si volem crear una sensació d’amplitud. Si jugues amb la seva instal·lació a parets, portes i armaris, podràs crear un joc de llums i un xoc d’entorns que faran que pensis que la teva llar és més gran del que és en realitat.
  2. Colors clars i neutres. Està clar que els colors foscos i intensos empetiteixen els espais, així que el més recomanable és pintar de blanc les parets de la casa perquè la llum que entra per la finestra es multipliqui amb els seus reflexos sobre el blanc immaculat de les parets. Per altra banda, quant a la decoració, aposta pels tons neutres i pastís ajudant a crear un entorn agradable i acollidor.
  3. Calefacció i aire condicionat per conductes i sòl radiant. D’aquesta manera evitaràs perdre espai i donar la sensació d’ambient recarregat amb radiadors enganxats a les parets. Apostant per climatitzacions com els conductes aconseguiràs guanyar espai per a col·locar mobles o simplement mantenir una paret nua donant la sensació d’amplitud.
  4. Crear espais diàfans. Sempre que sigui possible, desfés-te dels envans innecessaris, i redueix el nombre de portes. Deixa tancats només els espais necessaris per a mantenir la privacitat com el bany o els dormitoris. Per contra, deixa oberta la cuina, menjador i despatxos.
  5. Tancaments de vidre. Una altra manera de tancar espais íntims, però permetent que entri la llum. Els vidres no han de ser totalment transparents en el cas de despatxos i dormitoris, que es poden instal·lar opacs. I en separacions entre la cuina i el menjador, per exemple, sí que es poden fer vidrieres o portes franceses multiplicant la sensació d’espai.
  6. Aprofitar els espais. No només importa la sensació de benestar i amplitud, a un pis petit s’ha de fer servir l’enginy per a poder tenir espais d’emmagatzematge. Capçals que són armaris, pufs que poden guardar objectes al seu interior, taules de menjador que surten del front de la cuina… Qualsevol indret és bo per a poder guardar allò que necessitem quan es viu a una llar petita.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER