Batch-cooking-setmanal

6 beneficis del batch cooking

Batch-cooking-setmanal

El confort i el benestar a la llar també els poden trobar més enllà d’una bona climatització, una decoració adequada i un bon ambient familiar. Ens referim a passar més estona gaudint de la llar mateixa: Temps de lectura, videojocs, televisió, estudi, debat i altres activitats d’oci. Els horaris actuals dificulten la conciliació de la vida laboral i familiar, per això és important tenir en compte algunes pràctiques que permetran guanyar temps, i, per tant, també confort. Ens referim a pràctiques com el batch cooking, una paraula que s’ha posat de moda en els darrers anys gràcies a l’auge d’Instagram i que no és més que l’acte de preparar el menjar de tota la setmana amb antelació per a facilitar els àpats diaris. Apunta aquests consells que et recomanem des de RoigSat i recorda que per a evitar sorpreses, és recomanable fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Què és el batch cooking ?

El batch cooking és un terme anglosaxó que es refereix a l’acte de dedicar unes poques hores del cap de setmana a cuinar tots els àpats de la setmana laboral, permetent disposar dels aliments ja cuinats i preparats, facilitant la vida diària. D’aquesta manera s’optimitzen recursos i coccions d’aliments.

Com ja hem dit amb anterioritat, no es tracta d’una pràctica nova, però és cert que ha experimentat un cert ressorgiment amb l’auge d’Instagram. Els horaris laborals complicats fan que molts treballadors i treballadores passin fora de la llar més temps del que voldrien, entre 9 i 12 hores, o més, depenent del seu lloc de feina. Poder preparar el sopar i el dinar de l’endemà en 10 minuts de rellotge és un luxe possible si es practica el batch cooking.

Els beneficis del batch cooking

Descobreix alguns dels beneficis més importants del batch cooking:

  1. Permet alimentar-se d’àpats casolans i allunyar-nos d’opcions menys saludables com els ultraprocessats i el fast food.
  2. Redueix el temps que dediquem a la cuina i a organitzar la nostra alimentació.
  3. Redueix les factures de subministraments. Si es cuina tot el menjar alhora en una mateixa tarda, evitem les despeses diàries i el temps dedicat a elaborar diferents plats.
  4. Cuinar en grans quantitats per a després congelar també permet cert estalvi a la cistella de la compra.
  5. El batch cooking evita que es mengi fora de casa a bars o restaurants, on el preu de l’àpat serà més car que si el preparem nosaltres.
  6. Malbaratarem menys aliments, ja que com l’àpat ja està preparat, i en alguns casos congelat, es conserva tant si el podem consumir o ens sorgeix un compromís que no ens ho permet: es pot menjar un altre dia. Al contrari, els aliments a la nevera encara per a preparar es fan malbé i moltes vegades s’han d’acabar llançant si no s’ha tingut temps de cuinar-los.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER