Feng-Shui-cuina

Com aconseguir la cuina ideal amb Feng Shui

Feng-Shui-cuina

La decoració és una part molt important d’una llar, permet als seus habitants crear una sensació de benestar, confort i tranquil·litat. Tot i que la major part de les famílies passen més temps fora de casa que a dins (escola, oficina, transport públic, etc.), les hores que resten a casa són més intenses i on poden deslliurar-se de convencionalismes socials i sentir-se a gust. Per això l’ambient és rellevant per a mantenir l’harmonia. La cuina és segurament un dels llocs més destacats d’una casa, des de RoigSat t’expliquem com aconseguir la cuina ideal amb Feng Shui. Recorda que per a assegurar-se del millor confort a casa, és recomanable fer un bon manteniment de la caldera, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Què és el Feng Shui?

El Feng Shui es tracta d’una tècnica oriental mil·lenària que cerca l’equilibri de l’energia d’una persona mitjançant la decoració i l’orientació dels espais. Es creu que el seu origen és xinès i busca directament l’equilibri de l’energia de les persones que habiten un espai mitjançant la distribució i l’orientació dels espais.

Podria dir-se que el Feng Shui és una pseudociència, no existeix cap evidència científica que demostri que funciona, però tampoc tot el contrari. I són moltes les persones que fan servir el mètode perquè és cert que obté una distribució harmònica i una millor manera d’aprofitar els espais i crear línies obertes. Així que molts interioristes el recomanen per una qüestió funcional.

La millor distribució de la cuina amb Feng Shui

Segons el Feng Shui l’equilibri de l’energia es basa en la fusta, la terra, el metall, el foc i l’aigua. I per a un correcte flux energètic és recomanable combinar i adequar la combinació de tots aquests materials. Per exemple, s’hi hauria de col·locar una planta o elements decoratius de fusta si l’estufa i el lavabo estan junts. T’expliquem altres exemples de Feng Shui que pots aplicar a la teva cuina:

  1. Situar la cuina tan allunyada com sigui possible de l’entrada principal.
  2. La cuina no hauria de quedar just davant del lavabo.
  3. Evitar que la zona de preparació dels aliments quedi darrere de la porta. És a dir, la persona que està cuinant no ha de donar l’esquena en cap moment a l’entrada de la cuina. Ha de tenir-la just davant o als costats per a poder estar atent de qui entra i qualsevol altra situació.
  4. Superfícies llises totalment buidades. Així que sempre és millor que la gran majoria d’objectes estiguin guardats dintre d’armaris i calaixos.
  5. La Vitroceràmica, cuina d’inducció o gas representa el foc i té molta presència en aquesta part de la llar, es recomana fer servir elements de fusta i colors terra i naturals per a mantenir l’equilibri.
  6. Mantenir els objectes nous i desfer-se dels vells. Quan els gots i plats estiguin molt usats, és millor substituir-los per altres completament nous.
  7. Evitar obstaculitzar l’entrada de llum amb mobles.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER