Terra radiant: avantatges i inconvenients

El terra radiant és un sistema de calefacció que consisteix, a grans trets, en l’emissió de calor per part de l’aigua que circula per tubs que circulen per sota del terra. L’emissió de calor es realitza, per tant, en una superfície molt gran.

Terra radiant: avantatges i inconvenients

Avantatges del terra radiant

Estètica

Amb el terra radiant ens estalviem haver de tenir radiadors o qualsevol altra font de calor externa. La calor prové, en aquest cas, de tota la superfície del terra.
Aquest avantatge és molt valorat per tots aquells amants de la decoració i, també, molt recomanable per a pisos petits.

Distribució de calor uniforme

Com ja s’ha apuntat, un dels avantatges del terra radiant és que la superfície d’escalfament és molt àmplia. Amb aquest sistema tenim tota la casa a la mateixa temperatura. No succeeix com amb altres tipus de calefacció que només escalfen l’estada en la qual està la font de calor.

Sostenible

Podem afirmar que és sostenible per dos motius diferents. En primer lloc perquè la temperatura a la qual s’escalfa l’aigua, que oscil·la entre els 35 i els 45 graus, és molt inferior a la d’altres tipus de calefacció, que requereixen de temperatures de més de 70 graus per escalfar l’aigua.

Aquest fet també facilita que l’aigua pot ser escalfada íntegrament per energia provinent de plaques solars.

Inconvenients del terra radiant

Lentitud d’escalfament

S’escalfa més lentament que altres tipus de calefacció. Es calcula que una casa que tingui terra radiant pot trigar 12 hores a arribar a la temperatura òptima de confort.

Preu

El seu preu és ostensiblement més car que el d’altres tipus de calefacció. És així perquè per instal·lar-la, en cas de no ser un habitatge de nova construcció, s’ha d’aixecar el terra. I, a més a més, es requereix de molt material, ja que les canonades han de recórrer tota la casa, que no és barat.

Uns altres

Sovint es parla que el terra radiant és dolent per a la circulació perquè irradia calor a l’altura de les cames. No obstant això, actualment no hauria de ser un problema perquè la temperatura del terra està limitada per normativa a 29 graus.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *