previsió de calor

Previsió de calor per aquest estiu i ús del teu aire condicionat

previsió de calor

Fa temps que la gran majoria de les persones tenen clar que el canvi climàtic és una realitat. Els científics i activistes mediambientals ja ens advertien des dels llunyans anys 80, però al final la realitat s’ha imposat: el canvi està present i el planeta ha entrat en una fase d’emergència climàtica. La proliferació de fenòmens meteorològics adversos i l’increment de les temperatures ha fet que l’època d’estiu sigui una estació especialment complicada. Quina és la previsió de calor enguany? Haurem de fer servir més l’aire condicionat per a sobreviure a les altes temperatures? Des de RoigSat t’expliquem les prediccions i et proporcionem alguns consells d’ús dels aparells de climatització.

Et recordem que hauries de fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

La previsió de calor aquest estiu

Segons els experts en meteorologia Espanya tindrà un estiu inusualment càlid. La previsió de temperatures es col·loca per damunt de la mitjana habitual. Les prediccions per aquests mesos de maig, juny i juliol parlen de temperatures molt més càlides a les zones d’interior i anomalies tèrmiques positives per damunt del que es considera normal a pràcticament tota la península.

Segons l’AEMET (Agència Estatal de Meteorologia) els estius són cada vegada més càlids des de l’any 1980. Avui ja dura cinc setmanes més que fa 3 dècades, sumant 9 dies per cada deu anys. El que està clar és que la freqüència i la intensitat de les onades de calor s’ha incrementat provocant més problemàtiques de salut com els cops de calor i altres problemes com la sequera o els incendis forestals.

Consells per a sobreviure a un estiu calorós amb aire condicionat

Com a experts en climatització, des de RoigSat t’expliquem alguns trucs per fer servir l’aire condicionat eficientment:

  1. Ajusta la temperatura: la temperatura ideal per a l’aire condicionat a l’estiu és de 24-25 graus. Manté el termòstat a una temperatura constant en lloc de canviar-la amb freqüència per a estalviar energia.
  2. Portes i finestres tancades: d’aquesta manera evitaràs que l’aire fresc s’escapi. Això també ajudarà a mantenir la teva casa més fresca.
  3. Utilitza ventiladors de sostre: en combinació amb l’aire condicionat faran circular l’aire fresc i que es distribueixi per tota l’habitació de manera més efectiva.
  4. Cortines i persianes: fes-les servir per a bloquejar la llum solar directa durant les hores més caloroses del dia. Això ajudarà a mantenir la teva casa més fresca i a reduir la quantitat de treball que ha de fer l’aire condicionat per a mantenir la temperatura.
  5. Programa l’aire condicionat: si el teu aparell climatitzador té una funció de programació, podràs fer que s’encengui automàticament en moments específics del dia. Això et permetrà estalviar energia i diners en la factura d’electricitat.
  6. Mantingues l’aire condicionat net: assegura’t de netejar regularment els filtres d’aire per a mantenir-lo funcionant de manera eficient i per a evitar que l’aire fresc tingui males olors.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER