ajudes plaques solars

Descobreix quines ajudes es poden sol·licitar per a instal·lar plaques solars

ajudes plaques solars

El negoci de les plaques solars fa temps que va entrar en el mercat, però els preus desorbitats i diferents lleis que no afavorien la seva instal·lació, ha fet que encara siguin molt poques les llars que les tenen. És un material i una tecnologia cara, cosa que ha fet que la demanda no creixi i continuï situant-se com una opció per a uns pocs privilegiats i butxaques afortunades. El cert és que es tracta d’una inversió a llarg termini que val la pena i amb l’empenta que moltes institucions li estan donant podrà obrir-se a un mercat més massiu, cosa que afavorirà l’abaratiment dels preus. Des de RoigSat t’expliquem com funciona aquesta tecnologia i com pots optar a les ajudes que es poden sol·licitar per a instal·lar plaques solars.

Et recordem que hauries de fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Com funcionen les plaques solars

Els panells solars a les teulades permeten fer servir el sol com a font d’energia permetent l’abast elèctric. Estan fabricats amb silici, un material que absorbeix i converteix la llum en electricitat. I tot això és possible gràcies al denominat efecte fotovoltaic, un fenomen que té lloc en materials conductors de l’electricitat com el silici fent que s’origini un corrent elèctric quan s’exposa a la llum del sol.

Com es poden sol·licitar ajudes per a la seva instal·lació

  1. Consulta amb empreses especialitzades en energia solar. Hi ha moltes empreses especialitzades en energia solar que poden proporcionar serveis d’instal·lació de panells solars per a empreses o particulars. Pots investigar i trobar algunes d’aquestes empreses en la teva àrea i sol·licitar una consulta o cotització.
  2. Cerca programes d’incentius i finançament. A les diferents comunitats autònomes, existeixen programes institucionals d’incentius i finançament que poden ajudar a instal·lar panells solars. Pots investigar al web oficial del govern de la teva comunitat autònoma.
  3. Busca assessorament d’experts en energia solar. Si no estàs segur de com començar o quina seria la millor solució d’energia solar, pots buscar assessorament. Aquests experts poden ajudar-te a avaluar les teves necessitats energètiques i proporcionar recomanacions sobre la millor solució d’energia solar.

Cada vegada més particulars de comunitats de veïns opten per la instal·lació de plaques solars compartint les despeses que suposa la inversió inicial de la instal·lació de les plaques fotovoltaiques.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER