casa-fresca-verano

10 consells per mantenir la teva llar fresca a l’estiu

casa-fresca-verano

Fora ja fa calor i els mesos vinents les temperatures seguiran pujant. És fonamental que tinguem en compte els perills que suposa la calor excessiva: deshidratació, cops de calor, desmais, etc. Per això és necessari prendre mesures per mantenir a ratlla la calor dins de les llars. Aquí et deixem algunes recomanacions per mantenir la teva llar fresca a l’estiu.

Com mantenir la llar fresca a l’estiu?

1. Tanca les finestres i baixa les persianes

En els dies molt calorosos, la calor es cola directament a través de les finestres i ho fa com si no hi hagués res en absolut, les finestres són incapaces de controlar la calor. No obstant això, els tendals, les pèrgoles i els arbres de fulla caduca són especialment bones opcions, perquè et donen ombra a l’estiu i sol a l’hivern. També podries considerar la possibilitat de col·locar làmines reflectores que fan que els rajos del sol rebotin i no penetrin a la casa. Això funciona bé a l’estiu però significa que tindràs menys sol a l’hivern.

2. Estableix una estratègia d’obrir i tancar

Tanca les finestres i les cortines en els dies calorosos i obre-les a la nit quan faci més fresc. Si tens parts de la casa especialment difícil per mantenir fresques, et recomanem que tanques la porta d’aquesta habitació perquè no s’escalfi la resta de la casa.

3. Utilitza un ventilador

En lloc d’encendre l’aire condicionat tan aviat faci calor, espera i usa un ventilador. Més tard, quan faci massa calor pel ventilador, prova tots dos en conjunt, aire condicionat i ventilador, per ajudar a moure l’aire fred al voltant de l’habitació.

4. Posa el termòstat a 26 ºC

L’excés de calor pot fer que vulguis arribar als 20 ºC, però es tracta de mantenir la teva llar a una temperatura confortable, no que hagis de posar-te més roba perquè tens fred a causa de l’aire condicionat. No t’oblidis que com més treballi l’aire condicionat, més alta serà la teva factura elèctrica.

5. Refreda solament l’habitació on estiguis

D’aquesta manera estalviaràs una gran quantitat d’energia. Tanca les portes d’aquesta habitació i segella les possibles fugides, especialment els baixos i marcs de les portes. Així mantindràs l’habitació fresca per més temps.

6. Aïlla la teva casa el màxim possible

Això no solament t’ajudarà a estar fresc a l’estiu, sinó que també aconseguiràs que la casa estigui calenta en els mesos d’hivern. A més, la teva factura de la llum es reduirà considerablement.

7. Passa l’estona fora de casa

Evidentment no en les hores del migdia, quan la calor al carrer és insuportable, però sí a la tarda o quan estigui fosquejant. Si tens terrassa, aprofita-la per cuinar en la barbacoa, sempre serà millor fer-ho a l’aire lliure que dins de la cuina.

8. Canvia els llençols

La roba de llit d’hivern ja no ens serveix. Adéu als llençols de franel·la i als cobertors de llana. Ara és temps dels llençols de cotó, que transpira millor i manté la frescor.

9. Utilitza plantes per decorar la casa

A més d’un element decoratiu, ajuden a crear fluxos d’aire dins de la casa i generen oxigen. Recorda que a l’estiu necessiten ser regades amb més freqüència.

10. Cuida el teu aire condicionat

Si tens un sistema d’aire condicionat, cuida-ho bé. Assegura’t que la unitat interior està a l’ombra i neteja els filtres regularment. Si és necessari, contracta un servei de manteniment d’aire condicionat.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *