manteniment-aire-condicionat

Prepara el teu aire condicionat per a l’estiu

manteniment-aire-condicionat

No podem negar que l’estiu s’apropa, així que ara que arriba el bon temps és la millor època per començar a condicionar la nostra casa perquè la calor no es faci insuportable i amb això una tasca fonamental: el manteniment de l’aire condicionat. Un consell: no ho deixeu per a última hora.

Necessito el manteniment de l’aire condicionat?

Imagina’t que arriba el primer dia d’una d’aquestes ones de calor tan freqüents, arribes a casa sufocat, engegues l’aire condicionat i, horror, no funciona!

Quan un aparell d’aire condicionat es troba inactiu durant uns mesos, és fonamental un correcte manteniment abans d’engegar-lo. Si no afrontes aquesta tasca abans que arribi l’estiu, potser després hauràs d’esperar diversos dies perquè totes les empreses de manteniment d’aire condicionat estaran ocupades (deixar les coses per a l’últim dia és una tradició que ens resistim a abandonar).

Ara és el moment per assegurar-te que el teu aire condicionat funciona correctament.

1. Neteja general

En primer lloc, cal realitzar una neteja general dels filtres de la unitat interior i de la bateria i el ventilador de la unitat exterior. Serà necessari centrar-se, sobretot, en la unitat exterior, ja que, si no està protegida, sofreix molt els efectes de la climatologia.

Aquesta és la tasca més senzilla i la més important. Neteja o reemplaça els filtres de la unitat interior, almenys dues vegades a l’any: quan comenci la temporada de calor i quan deixis d’utilitzar l’aire condicionat fins a l’any vinent. Si no realitzes aquesta tasca, els filtres estaran molt bruts i l’aire no fluirà de la manera correcta, fent que la pols circuli contínuament per la teva casa.

2. Revisió especialitzada

Una vegada realitzada la neteja, hi ha altres aspectes que hauran de ser revisades per un instal·lador professional que farà proves per comprovar que el sistema funciona correctament i revisarà els següents aspectes:
– Els nivells de pressió del circuit.
– La càrrega de gas, que pot haver descendit a causa d’alguna fugida.
– Els nivells de consum.
– L’ajust de les temperatures.
– El funcionament dels termòstats.
– L’estat dels desaigües.
– L’estat dels filtres, per si és necessari reemplaçar-los.
– Possibles infeccions per fongs o bacteris de la unitat exterior, alguna cosa que no es percep a simple vista i que necessita tractaments especials.
– L’estat de les connexions elèctriques.
Aquesta inspecció, a més d’assegurar que el teu sistema d’aire condicionat està preparat per a l’estiu, contribuirà a reduir el consum d’energia, de tal manera que la inversió es veurà amortitzada ràpidament durant la temporada de calor per l’estalvi en electricitat.
Prepara el teu aire condicionat per a l’estiu: milloraràs el confort en la teva llar, evitaràs avaries i allargaràs la vida útil de l’equip. Ara és el moment, no ho deixis per a juliol.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *