Els al·lèrgics i els aires condicionats: Com conviure?

Al·lèrgia aire condicionat

 

Un total de 2,5 milions d’habitants de Catalunya pateixen algun tipus d’al·lèrgia. La previsió és que l’any 2050 aquesta xifra es dispari i siguin al·lèrgics al voltant de 4 milions, això significarà pràcticament la meitat de la població. Són dades de l’Estudi Epidemiològic de Malalties Al·lèrgiques a Catalunya que va analitzar les dades de gairebé 40.000 pacients entre els anys 1995 i 2016. Tot indica que les al·lèrgies es disparen, sobretot les que tenen a veure amb els àcars de la pols i el pol·len. En un món cada vegada més digitalitzat i amb aparells domèstics que fan circular l’aire interior, com l’aire condicionat, com conviure si ets al·lèrgic?

 

Què has de tenir en compte abans d’encendre l’aire condicionat si ets al·lèrgic?

 

L’associació al·lèrgia i aire condicionat ens fa pensar immediatament en malestar. Popularment creiem que les persones al·lèrgiques tindran més problemes respiratoris si conviuen en espais que tenen aparells de refrigeració, calefacció, climatització… En realitat els aparells d’aire condicionat poden millorar els símptomes de les persones amb al·lèrgia com ja vam explicar en aquest article, però s’han de tenir en compte una sèrie de premisses sense les quals aquests aparells poden tenir l’efecte contrari i empitjorar la salut dels al·lèrgics:

 

  1. La neteja dels filtres. És imprescindible per a poder mantenir una qualitat de l’aire adequada. Si l’aire està contaminat, els àcars de la pols, bacteris i altres elements de brutor es quedaran retinguts en aquests filtres i cada vegada que s’encengui l’aparell i l’aire es filtri per aquí s’acabaran expulsant a l’exterior, si no es netegen amb la freqüència recomanada pel fabricant. Gairebé tots els aparells actuals porten filtres HEPA (High Efficiency Particle Arresting), recullen les partícules amb una alta eficiència.
  2. Purificadors d’aire. Existeixen molts aparells de climatització que inclouen aquests purificadors que aconsegueixen mantenir l’aire de les habitacions ben net. Quelcom molt important en el cas de les persones amb al·lèrgia, ja que els àcars que es queden retinguts al web poden agreujar els seus símptomes.
  3. Manteniment de l’aire condicionat. Imprescindible per assegurar-nos que l’aire que expulsa el nostre aparell està lliure d’àcars de la pols, pol·len i altres elements de brutor. Pots demanar més informació sobre manteniment aquí o bé comprar els nostres packs complets.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *