Consells per a respectar el cicle natural de la llum

llum natural

Sabies que la llum solar afecta directament al nostre organisme? Els bioritmes existeixen i poden alterar-se. En la naturalesa res està fet a l’atzar, tot té el seu objectiu i el seu ordre. Et donem alguns consells perquè puguis respectar el cicle natural de la llum, un dels més importants per a mantenir-nos sans.

 

Què és el cicle natural de la llum?

Tots els éssers humans disposem d’un “rellotge intern” que regula el nostre estat fisiològic i també el nostre comportament. Existeixen diversos factors que alteren i modifiquen el nostre rellotge intern, un dels principals és la llum natural.

  1. Regula la producció de melatonina, la responsable de tenir una bona son.
  2. El dia i la nit canvien la intensitat de la llum natural, cosa que ajuda al fet que el nostre rellotge intern se sincronitzi.
  3. L’abús de la llum artificial altera negativament els nostres bioritmes: La son, els horaris dels àpats, l’humor…

 

Consells per a respectar el cicle natural de la llum

La vida accelerada del món occidental, els horaris de feina, la conciliació amb la vida familiar, el temps d’oci, les responsabilitats… Tot contribueix negativament i ens impedeix escoltar el nostre rellotge intern. Això pot comportar l’aparició de malalties i desequilibris.

  1. Evitar la llum d’intensitat mitjana en el nostre lloc de feina.
  2. Prendre raigs de sol amb precaució per a sintetitzar la Vitamina D i regular la producció de cortisol al matí i de melatonina a la nit.
  3. Evitar la llum blava que emeten els dispositius mòbils, l’ordinador, la Tablet o la televisió, ja que inhibeixen la producció de melatonina.
  4. Seguir un horari de son fix. Intentar dormir el mateix nombre d’hores cada dia i aixecar-se i ficar-se al llit en el mateix horari habitual.
  5. Evita anar a dormir i aixecar-te molt tard.
  6. És recomanable dormir en una habitació que estigui totalment a les fosques.

 

Seguir aquests consells t’ajudaran a mantenir a ratlla el teu rellotge intern i a respectar el cicle natural de la llum. No rebre la llum suficient pot comportar tristesa i depressió, i rebre massa o artificial alteraria la nostra son.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *