posada-a-punt-aire-condicionat

5 consells per a la posada a punt del teu aire condicionat

posada-a-punt-aire-condicionat

Comença a fer calor i les temperatures pugen a mesura que ens apropem  a l’estació més calorosa de l’any: L’estiu. Això significa que toca posar a punt els aparells d’aire condicionat perquè puguin tornar a funcionar. Enguany serà una temporada diferent, la pandèmia del coronavirus ens ha deixat molts dubtes i s’ha arribat a qüestionar l’ús de l’aire condicionat. Des de RoigSat, experts en manteniment i instal·lació de climatització, volem traslladar-te un missatge de tranquil·litat, diferents entitats internacionals avalen que l’ús dels aparells pot reduir la concentració de virus com vam explicar en aquest article. Això sí, és necessari que es faci una posada a punt i un manteniment de l’aparell perquè funcioni amb totes les garanties.

 

5 recomanacions per posar a punt el teu aire condicionat amb seguretat

 

El més important per poder fer un manteniment adequat de l’aire condicionat i una posada a punt perfecta és comptar amb els serveis d’un tècnic especialitzat i acreditat. A Roigsat no només venem i instal·len els aparells, també ens fem càrrec del manteniment:

 

  1. Netejar els filtres de l’aire condicionat. És important que estiguin nets per a poder complir la seva funció al 100%: filtrar les partícules en suspensió, virus i bacteris perquè no circulin amb l’aire fred que posen en circulació. Els professionals apliquen també un desinfectant per eliminar els fongs que s’hagin pogut acumular (això evita també les males olors).
  2. Comprovar el funcionament de l’aparell. És imprescindible fer comprovacions sobre el funcionament de l’aire condicionat en els diferents modes que integra la màquina. D’aquesta manera es poden detectar possibles avaries o funcionaments poc eficients i corregir-los abans que comenci l’època de calor. Un moment on normalment les empreses de climatització tenen pics de feina alts i no es poden atendre les urgències de forma immediata.
  3. Comprovar l’estat del comandament a distància i canviar les piles si és necessari. Pot semblar un fet sense importància, però moltes vegades els aparells funcionen i les famílies creuen que no, quan en realitat només s’havien de canviar les piles. Això pot evitar despeses de desplaçament.
  4. Revisar els conductes d’aigua de la instal·lació. Gairebé tots els aparells d’aire condicionat actuals s’instal·len amb canonades perquè l’aigua arribi al desguàs automàticament sense haver de col·locar galledes que s’omplien d’aigua i s’havien de buidar manualment. És important comprovar que els circuits funcionen bé, en cas contrari poden expulsar l’aigua on no toca.
  5. Neteja interior a fons. El condensador de la màquina acumula molta brutícia i pot afectar el funcionament de la màquina (la brutor pot reduir la capacitat d’absorbir calor de l’aire).

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *