Dia-de-la-bicicleta

Transports alternatius per reduir les emissions  

Dia-de-la-bicicleta

Avui es celebra el Dia Mundial de la Bicicleta, un mitjà de transport que ha canviat la mobilitat de moltes grans ciutats. El seu ús és net, còmode i també ràpid; tot i que la convivència amb la resta de vehicles de motor no és encara molt fluida. I enmig d’aquest escenari no fa tant que van aparèixer altres mitjans de transport com els patinets o els seeways. Les institucions treballen en l’aprovació de normatives que permetin una mobilitat més fluida i segura per a tots els conductors, tant de vehicles de motor tradicionals com els que aposten per transports alternatius més verds i ecofriendly.

Bicicletes i patinets: Transports alternatius per reduir la contaminació

Segons l’informe “Més cotxes, Menys Salut” (el pots consultar aquí) de la Plataforma de la Qualitat de l’Aire, els vehicles de motor ocupen gairebé un 70% de l’espai públic de la ciutat i empitjoren la qualitat de vida de les persones que resideixen a nuclis poblacionals grans. Algunes d’aquestes afectacions tenen a veure amb:

  1. Morts prematures: La contaminació provoca només a l’àrea metropolitana de Barcelona, unes 3.500 morts cada any, segons aquest informe.
  2. Malalties derivades de la contaminació.

Fa temps que els experts aposten per reduir l’ús dels cotxes i apostar per transports alternatius a la ciutat com la bicicleta o el patinet. De fet, els cotxes elèctrics, tot i que no emeten gasos nocius sí que són els responsables d’un 30% de les partícules que es generen a l’ambient fruit dels rodaments dels neumàtics i les frenades. Per això, diferents plataformes aposten per la necessitat de canviar la mobilitat a les grans ciutats amb apostes més fermes pels transports alternatius.

En aquest sentit juguen un paper primordial les noves normatives que regulin aquest aspecte a les grans ciutats, ja que fins ara els usuaris de la bicicleta i patinets es senten els grans oblidats en la regulació de la mobilitat.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *