fum-tabac-medi-ambient

Tabac: Perillós per a la teva salut i el medi ambient

fum-tabac-medi-ambient

Aquest pròxim diumenge 31 de maig es celebra el Dia Mundial Sense Tabac, una jornada reivindicativa que té l’objectiu de seguir conscienciant la població sobre els efectes nocius que té fumar. Des de RoigSat apostem per la qualitat de l’aire i el benestar a les llars, sempre lliures de fum. Per això et recordem perquè el tabac és perjudicial per a la teva salut i també per al medi ambient.

Tabac: Un perill per a la salut de les persones

No és una novetat afirmar que el tabac perjudica la salut dels que fumen i dels denominats fumadors passius, l’entorn que també rep el fum tòxic del tabac. Ja fa dècades que els professionals de la salut consciencien a la població sobre el perill que suposa fumar:

 1. Problemes cardíacs.
 2. Predisposició a patir càncer.
 3. Problemes respiratoris.
 4. Disminució capacitat pulmonar.

El tabac provoca la mort de 8 milions de persones a l’any, per això des de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) han centrat la campanya d’aquest 2020 en les tàctiques de la indústria tabacalera, pots veure la documentació aquí.

 

Tabac. Un perill pel medi ambient

 

Un estudi de la Unió Europea titulat HELP-COmets (Carbon Monoxide Measure of Exposure to Tobacco Smoke) conclou que el fum del tabac contamina més que el dels cotxes i les fàbriques. Es van realitzar més de 100.000 cooximetries (prova per conèixer la quantitat de monòxid de carboni a l’aire aspirat) que van demostrar que el tabac és la major Font de contaminació per monòxid de carboni en els ciutadans.

Al marge de la contaminació ambiental que afecta la salut de les persones, el tabac també comporta afectacions a la natura:

 1. Cada dia es llencen prop de 10.000 cigarretes a l’ambient.
 2. Aquests residus contenen més de 7.000 substàncies químiques tòxiques.
 3. Les burilles representen entre el 30 i el 40% dels residus recollits en activitats de neteja urbana i de la costa.
 4. Ocean Conservancy estima que llançar una burilla pot contaminar fins a 50 litres d’aigua potable, ja que el filtre conserva restes de nicotina i quitrà.
 5. Les cigarretes estan fabricades amb un derivat del petroli, l’acetat de cel·lulosa que no és biodegradable i pot tardar 10 anys a descompondre’s.
 6. El cultiu de la planta del tabac és responsable en gran manera de la desforestació mundial, ja que per al seu procés es necessiten milers d’hectàrees de boscos i selves tropicals. Des de l’OMS asseguren que per fabricar 300 cigarretes és necessari talar 8 arbres.
 7. L’Associació Espanyola contra el càncer estima que els consumidors de tabac produeixen 225.000 tones de diòxid de carboni a l’any, el que equival a les emissions de gasos contaminants de 12.000 automòbils.

 

 

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *