6 consells per a la posada a punt de l’aire condicionat en temps postpandèmic

Posar-a-punt-aire-condicionat-covid19

L’arribada de la primavera va desterrant a poc a poc les calefaccions a les llars per donar pas als aires condicionats. Els graus de temperatura encara són una mica baixos per necessitar refrigeració artificial, per això aquesta estació és el millor moment per posar a punt l’aire condicionat en temps postpandèmic. En aquest article et donàvem algunes claus que pots dur a terme a la teva llar sense l’ajuda d’un tècnic. Recorda que a RoigSat som tècnics especialistes en manteniment i instal·lació, per això és primordial que demanis la teva cita perquè un expert comprovi que l’aparell, comandament a distància i canonades es troben en bon estat. Ara, però, després de la pandèmia de Covid-19, la importància del manteniment dels aparells d’aire condicionat esdevé una prioritat, des de RoigSat t’expliquem les passes a seguir.

Consells per posar en marxa l’aire condicionat en època postpandèmica

 1. Ventilar la llar. Abans de realitzar comprovacions i començar a fer servir l’aire condicionat enguany, és important que la llar estigui completament ventilada per evitar que remogui aire contaminat. Podria ser recomanable fer servir algun tipus de purificador d’aire, en aquest article en parlem.
 2. Netejar els filtres. Allà s’acumulen, virus, bacteris i microbis. Existeixen en el mercat esprais i líquids especials, però millor deixa aquesta part en mans d’un professional.
 3. Netejar l’aparell. Per fora i també per dins. És un altre indret on s’acumula pols i altres partícules en suspensió, ja que normalment la màquina està col·locada en indrets alts I apartats de la llar que fa que acumuli més brutor I no es presti tanta atenció al seu manteniment.
 4. Comprovar el sistema de refrigeració. És important que els conductes estiguin en perfecte estat, els cables ben connectats, el condensador exterior en bones condicions, etc.
 5. Provar el comandament a distància. Detectar si les piles funcionen o s’han de canviar. Provar tots els botons i modes per assegurar-nos que tots funcionen: Les reixetes es despleguen correctament, surt aire de la temperatura indicada, el mode “nit” i ECO funcionen…
 6. Revisió especialitzada. Els punts anteriors es poden dur a terme de forma individual i tenen a veure amb la neteja i comprovacions senzilles. Però existeix una part més tècnica que han de dur a terme professionals del sector, parlem d’una revisió especialitzada:
  1. Els nivells de pressió del circuit.
  2. La càrrega de gas, que pot haver baixat a causa d’alguna fuga.
  3. Els nivells de consum.
  4. L’ajust de les temperatures.
  5. El funcionament dels termòstats.
  6. L’estat dels desaigües.
  7. L’estat dels filtres, per si és necessari reemplaçar-los.
  8. Possibles infeccions per fongs o bacteris de la unitat exterior, alguna cosa que no es percep a simple vista i que necessita tractaments especials.
  9. L’estat de les connexions elèctriques.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *